Αντιδρούν για το αργό ίντερνετ στο Γύθειο

Δεν καλύπτονται οι ανάγκες επιχειρηματιών και οικιακών χρηστών - Παρέμβαση του Λάκωνα υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης ζητεί το Επιμελητήριο

Πέμπτη, 08 Αύγουστος 2019 07:33 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αντιδρούν για το αργό ίντερνετ στο Γύθειο

Σε χαμηλές «πτήσεις» κινούνται οι ταχύτητες του διαδικτύου στο Γύθειο και την ευρύτερη περιοχή, γεγονός που έχει αντίκτυπο στις αυξημένες ανάγκες των επιχειρηματιών της περιοχής, αλλά και των οικιακών χρηστών. «Βρισκόμαστε και πάλι στην τουριστική περίοδο και η κατάσταση στην περιοχή του Γυθείου παραμένει προβληματική, με τους επαγγελματίες να μας καταθέτουν εκ νέου τα παράπονά τους», αναφέρει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας, κ. Ιωάννης Παναρίτης, σε επιστολή του προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Πιερακκάκη, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τη Λακωνία.

Ο κ. Παναρίτης εκφράζει τον προβληματισμό του, τονίζοντας ότι δεν έχει υπάρξει αντίδραση του ΟΤΕ, παρά το -προ μηνών- αίτημα του Επιμελητηρίου για αναβάθμιση του τηλεπικοινωνιακού δικτύου της περιοχής. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ζητεί από τον υπουργό να επιληφθεί του θέματος και να προβεί σε ενημέρωση για την πορεία ολοκλήρωσης του έργου.

Η επιστολή του Ιωάννη Παναρίτη στον υπουργό κ. Πιερρακάκη έχει ως εξής:

«κε Υπουργέ,

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου μας κι εγώ προσωπικά σας συγχαίρουμε για την  τοποθέτησή σας, ως Υπουργού, στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο σας.

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας ενημερώσουμε για το φλέγον ζήτημα που αντιμετωπίζει η περιοχή του Γυθείου και περιχώρων με τις χαμηλές ταχύτητες των συνδέσεων internet (download/upload), πρόβλημα που απασχολεί τους οικιακούς χρήστες,  μα περισσότερο τους επιχειρηματίες που αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους, ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο.

Το Νοέμβριο του 2018 αποστείλαμε στον ΟΤΕ το 2449/Φ2702/6-11-2019 έγγραφό μας, (επισυνάπτεται στο παρόν), για την ανεπάρκεια του τηλεπικοινωνιακού δικτύου της περιοχής Γυθείου.

Στο διάστημα αυτό των εννέα μηνών από την αποστολή του εγγράφου μας δεν έχουμε λάβει απάντηση για την πορεία και τα προβλήματα ολοκλήρωσης του έργου των της αναβάθμισης του υπάρχοντος δικτύου (οπτικές ίνες). Βρισκόμαστε και πάλι στην τουριστική περίοδο και η κατάσταση στην περιοχή του Γυθείου παραμένει προβληματική, με τους επαγγελματίες να μας καταθέτουν εκ νέου τα παράπονά τους.

Παρακαλούμε όπως επιληφθείτε του θέματος και μας ενημερώσετε για την πορεία ολοκλήρωσης του έργου.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα