Εκπαιδεύτηκαν στην αντιμετώπιση καταστροφών τα μέλη της ΕΟΔ Λακωνίας (ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, 08 Αύγουστος 2019 13:05 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκπαιδεύτηκαν στην αντιμετώπιση  καταστροφών τα μέλη της ΕΟΔ Λακωνίας (ΦΩΤΟ)

Κοινή εκπαίδευση των Τμημάτων Αντιμετώπισης Καταστροφών των  Ελληνικών Ομάδων Διάσωσης (ΕΟΔ) Λακωνίας, Αρκαδίας και Αττικής διεξήχθη την Κυριακή 4/8 στον πολυχώρο των παλαιών σφαγείων Σπάρτης.

Το σενάριο αφορούσε την χρήση ειδικού διασωστικού εξοπλισμού για τη διάτρηση τοιχοποιίας κτηρίου, τη διαδικασία προσέγγισης εγκλωβισμένων και απομάκρυνσης των υλικών.

Συμμετείχαν 20 μέλη-διασώστες/τριες των τριών ομάδων, οι οποίοι/ες είχαν την ευκαιρία να  εκπαιδευτούν σε ειδικό εξοπλισμό (διαστολείς, κόφτες, διατρητικά κλπ) και να εφαρμόσουν τα διεθνή πρωτόκολλα του INSARAG*.

«Η στενή και άριστη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει μας καθιστά όσο το δυνατόν αποδοτικότερους στο πεδίο επιχειρήσεων και μας δίνει κίνητρα για συνεχή βελτίωση και εκπαίδευση», επισημαίνουν οι υπεύθυνοι της ΕΟΔ Λακωνίας.

Τέλος, τα στελέχη της ΕΟΔ απευθύνουν ευχαριστίες στον πρόεδρο του Τοξευτικού Συλλόγου «Δωριεύς» κ. Ευθύμιο Γεωργακάκο για την παραχώρηση του (προς διαμόρφωση) κτηρίου εντός του συγκροτήματος, «χώρο απολύτως απαραίτητο για την υλοποίηση εκπαιδεύσεων που απαιτούν προσομοίωση συνθηκών κατάρρευσης, όπως μετά από κάποιο σεισμό», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα