Αυλαία για τις φετινές κατασκηνώσεις στην Ταϋγέτη (ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, 09 Αύγουστος 2019 14:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αυλαία για τις φετινές κατασκηνώσεις στην Ταϋγέτη (ΦΩΤΟ)

Το Σάββατο 3 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης της γ΄ κατασκηνωτικής περιόδου αγοριών, η οποία σήμανε και τη λήξη των φετινών κατασκηνώσεων της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, που συνολικά φιλοξένησε 500 αγόρια και κορίτσια από τη Λακωνία.

Αρχικά, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος τέλεσε Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο, στο μοναστήρι της Παναγίας που βρίσκεται πλησίον των κατασκηνώσεων.

Μετά το πέρας της λειτουργίας, τον λόγο πήρε ο υπαρχηγός της περιόδου κ. Παναγιώτης Μανιατάκος, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και μίλησε για τις ομάδες, ενώ με τη σειρά τους οι κατασκηνωτές παρουσίασαν τις κραυγές των ομάδων τους.

Ακολούθησε η ομιλία του αρχηγού, κ. Ιωάννη Γκοβάτσου, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Ευστάθιο για «την πατρική του αγάπη και το αμείωτο ενδιαφέρον του», τον υπεύθυνο ιερέα της περιόδου και πρωτοσύγκελλο της ΙΜΜΣ, αρχιμανδρίτη Θεόφιλο Μαντζαβράκο, τον ιεροκήρυκα της Μητρόπολης, αρχιμανδρίτη Ευστάθιο Πορφύρη, τον γενικό υπεύθυνο των κατασκηνώσεων, πατέρα Νικόλαο Τσέτσεκα, το προσωπικό της κατασκήνωσης, τους ιατρούς, τον επίτιμο αρχηγό της περιόδου κ. Ιωάννη Κατσούλη, καθώς επίσης και τους γονείς που για άλλη μια χρονιά εμπιστεύθηκαν τα παιδιά τους στην τοπική Εκκλησία.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Ευστάθιος, ο οποίος συνεχάρη τα παιδιά για «την άψογη συμπεριφορά τους» και παράλληλα τους συμβούλεψε να κρατήσουν «ως φυλαχτό στην καρδιά τους τα όσα έζησαν και άκουσαν κατά τις μέρες της παραμονής τους στην Ταϋγέτη».

Ευχαριστίες εξέφρασε, επίσης, προς όσους ενίσχυσαν οικονομικά και υλικά τις κατασκηνώσεις, ευχόμενος «η φιλανθρωπική τους διάθεση να τους ανταποδοθεί από τον Θεό».

Με τη λήξη της τελετής, ο σεβασμιώτατος πρόσφερε σε κάθε νέο ένα αναμνηστικό δώρο, ενώ οι κατασκηνωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο καλοκαίρι.

Φωτο: ΙΜΜΣ

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος