Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο στη Λακωνία (ΧΑΡΤΗΣ)

Παρασκευή, 09 Αύγουστος 2019 16:27 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο στη Λακωνία (ΧΑΡΤΗΣ)

Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού έχει τεθεί για το Σάββατο (10/8) η Λακωνία, καθώς είναι πολύ ακραίος ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιάς. Ο καύσωνας σε συνδυασμό με την ξηρασία και τους υψηλής έντασης ανέμους συνθέτουν ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο κράμα.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (www.civilprotection.gr), για τo Σαββάτο προβλέπεται ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 5 & 4) για όλους τους δήμους της Λακωνίας και τα Κύθηρα. Ιδιαίτερα για τη Λακωνία, στην κατηγορία κινδύνου 5 (κόκκινο) βρίσκονται περιοχές του Δήμου Μονεμβασίας και η Ελαφόνησος, ενώ στην κατηγορία 4 έχουν ενταχθεί όλες οι υπόλοιπες περιοχές του νομού.

Δεδομένης της κατηγορίας κινδύνου 5  & 4, η ΠΕ Λακωνίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να παίρνουν μέτρα αυτοπροστασίας και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο.  Εφιστάται ιδιαιτέρως η προσοχή σε αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και σε όσους απασχολούνται στην ύπαιθρο να αποφύγουν ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια. Να τηρούν τις απαγορευτικές διατάξεις κυκλοφορίας οχημάτων σε δασικές περιοχές σύμφωνα με έγγραφο του  Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας. Οι περιοχές αναφέρονται σε σχετική απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας.

Τέλος, η ΠΕ Λακωνίας συνιστά σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις.

Οι περιοχές με την υψηλότερη επικινδυνότητα για το Σάββατο, εκτός από τη Λακωνία, είναι όλη η ανατολική Πελοπόννησος (Αρκαδία, Αργολίδα, Κορινθία), η Αττική, η ανατολική Βοιωτία, η κεντρική και νότια Εύβοια.

Σε επιφυλακή ο Δ. Ευρώτα
Ο Δήμος Ευρώτα βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα  και συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών κ.α.

Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199. (Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός Μυρτιάς: 2735041599, ΠΥ Μολάων: 2732027040, ΠΥ Γυθείου: 2733022199, 2733023443).

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ή την ιστοσελίδα του Δήμου Ευρώτα.

Δείτε τον χάρτη που εξέδωσε η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας για το Σάββατο 10/8

190810

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα