Η Μάνη δεν ξέχασε τους πεσόντες της περιόδου 1941-1949 (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Σάββατο, 10 Αύγουστος 2019 09:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η Μάνη δεν ξέχασε τους πεσόντες της περιόδου 1941-1949 (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Ο Σύλλογος Απογόνων και Αγωνιστών «1941-1949» θυμάται και τιμά τους δικούς τους αγωνιστές-πεσόντες ήρωες. Με λιτή και συγκινητική εκδήλωση τιμήθηκαν την 1η Αυγούστου στην Ιερά Μονή Φανερωμένης Δρυάλου του Δήμου Αν. Μάνης. Ως γνωστόν, την πρώτη Κυριακή του Αυγούστου κάθε έτος, Μανιάτες και Λάκωνες αποτίουν φόρο τιμής στους δικούς του αγωνιστές.

Επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο πρωτοσύγκελος π. Συμεών Λαμπρινάκος στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Δρυάλου, τρισάγιο και  κατάθεση από τον Νίκο Στρατάκο τιμητικού στεφάνου στο «Μνημείο Πεσόντων». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Στρατάκος έχει τέσσερις δικούς του πεσόντες αγωνιστές.

Μετά την κατάθεση τιμητικού στεφάνου ακολούθησε το προσκλητήριο νεκρών και η συγκινητική ομιλία του αγωνιστή Αναστάσιου Ζώτελη.

Το «παρών», μεταξύ άλλων, έδωσαν ο βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ, Αθανάσιος Δαβάκης, ο  περιφερειακός σύμβουλος Λακωνίας, Νίκωνας Τζινιέρης, και ο δημοτικός σύμβουλος και εκδότης της «Αδούλωτης Μάνης», Γεώργιος Δημακόγιαννης.   

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους συγγενείς και φίλοι των πεσόντων από περιοχές της Μάνης, της υπόλοιπης Λακωνίας και το εξωτερικό.

Ρεπορτάζ: Νικόλαος Πιερρακέας

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα