Ελεγχόμενη η πυρκαγιά στην Ελαφόνησο

Σε ύφεση το μοναδικό ενεργό μέτωπο - Πάνω από 5.000 στρέμματα υπολογίζεται ότι έχουν γίνει στάχτη - Τεράστιο το πλήγμα για το νησί

Κυριακή, 11 Αύγουστος 2019 21:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ελεγχόμενη η πυρκαγιά στην Ελαφόνησο

Ελεγχόμενη φαίνεται ότι είναι η κατάσταση τις τελευταίες ώρες στην Ελαφόνησο, καθώς η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου (10/8), βρίσκεται σε ύφεση. Μετά από γιγάντια προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων, τις προσπάθειες των οποίων δυσχέραναν οι άνεμοι έντασης 8 έως 9 μποφόρ, το μοναδικό ενεργό μέτωπο έχει οριοθετηθεί σε δύσβατη περιοχή του νησιού.


ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ εδώ


Στο σημείο παραμένουν κι επιχειρούν 121 πυροσβέστες, 23 οχήματα, 4 αεροπλάνα, 3 PZL, 5 ελικόπτερα καθώς και 1 ελικόπτερο για το συντονισμό από αέρος.

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, έχουν γίνει στάχτη περίπου 5.000 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό εάν υπάρχουν ζημιές. Σύμφωνα με τοπικούς παράγοντες, η φωτιά στην Ελαφόνησο αποτέφρωσε το 25% περίπου της έκτασης του νησιού.

Η φωτιά στην Ελαφόνησο έχει προκαλέσει μεγάλη οικολογική και οικονομική καταστροφή στο νησί, ενώ τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή, τουρίστες επέλεξαν να αποχωρήσουν με το πλοίο της γραμμής. Εκτιμάται ότι περίπου 10.000 επισκέπτες εγκατέλειψαν το νησί το Σαββατοκύριακο.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ εδώ

Φωτο: Σοφία Δουμάνη (FB)

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti