«Η Ελαφόνησος βρίσκει τους ρυθμούς της, είναι ασφαλής προορισμός»

Τι ανέφερε η δήμαρχος του νησιού Ευστ. Λιάρου μετά τη μεγάλη πυρκαγιά - Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές

Δευτέρα, 12 Αύγουστος 2019 13:43 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Η Ελαφόνησος βρίσκει τους ρυθμούς της, είναι ασφαλής προορισμός»

«Η Ελαφόνησος βρίσκει τους ρυθμούς της μετά την μεγάλη πυρκαγιά και ήδη καταγράφονται νέες αφίξεις τουριστών», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η  δήμαρχος του νησιού, Ευσταθία Λιάρου, ύστερα από το δύσκολο Σαββατοκύριακο, όταν η πύρινη λαίλαπα έκαψε περίπου το 25% της έκτασης της Ελαφονήσου.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε η δήμαρχος, «είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και ευτυχώς όλα πήγαν καλά, αφού οι απώλειες που είχαμε είναι μόνο εκτάσεις και τίποτε άλλο, διότι το ζητούμενο ήταν η προστασία της ανθρώπινης ζωής και των περιουσιών».

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με την Ευσταθία Λιάρου, «δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, ούτε έχουν καταγραφεί ζημιές σε σπίτια, ή σε τουριστικές και ξενοδοχειακές υποδομές και αυτή ήταν μπορώ να πω η επιτυχία όλων όσοι συνέδραμαν στην επιχείρηση για την αντιμετώπιση της φωτιάς».

Αναφορικά με την οικολογική ζημιά που προκάλεσε η φωτιά, η δήμαρχος είπε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί αναλυτικός απολογισμός.

Με αφορμή την αποχώρηση επισκεπτών από την Ελαφόνησο το Σαββατοκύριακο, λόγω της φωτιάς, η δήμαρχος επεσήμανε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «πράγματι έφυγαν κάποιοι, προφανώς διότι ένιωσαν την ανάγκη να αποχωρήσουν, όταν έπρεπε να εκκενώσουμε προληπτικά τους οικισμούς των νησιών της Παναγιάς και του Σίμου». Όπως είπε η ίδια, δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα «να ολοκλήρωναν ούτως ή άλλως τις διακοπές τους στην Ελαφόνησο»,  προσθέτοντας ωστόσο, ότι «δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε αυτό».

Πάντως, σύμφωνα με την ίδια, «η επιβατική κίνηση αποκαταστάθηκε αρκετά νωρίς και ήδη έχουμε από χθες αρκετό εισερχόμενο τουρισμό».

Τέλος, η Ευσταθία Λιάρου τόνισε ότι «η Ελαφόνησος είναι ασφαλής τουριστικός προορισμός και είμαστε εδώ για υποδεχτούμε και να εξυπηρετήσουμε τους επισκέπτες μας».

Πηγή: newsit

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα