Ιστιοφόρο με 80 αλλοδαπούς εντοπίστηκε στα Αντικύθηρα

Ανάμεσα τους και 32 ανήλικοι - Μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Νεάπολης

Τρίτη, 27 Αύγουστος 2019 13:37 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ιστιοφόρο με 80 αλλοδαπούς εντοπίστηκε στα Αντικύθηρα

Στο λιμάνι της Νεάπολης Βοιών φιλοξενούνται προσωρινά οι 80 πρόσφυγες και μετανάστες, που εντοπίστηκαν τη Δευτέρα (26/8) σε ιστιοφόρο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά των Αντικυθήρων. Πρόκειται για 48 ενήλικους άνδρες και 32 ανήλικα αγόρια, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της λακωνικής κωμόπολης και φέρονται να είναι καλά στην υγεία τους.

Το χρονικό
Το ιστιοφόρο σκάφος που έφερε την ονομασία «VEGA SM», σημαίας Τουρκίας, εντοπίστηκε τη Δευτέρα από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά των Αντικυθήρων. Στο σκάφος επέβαιναν και δύο αλλοδαποί που θεωρήθηκαν ως ύποπτοι διακινητές και συνελήφθησαν.

Όλοι οι επιβαίνοντες του ιστιοφόρου μετεπιβιβάστηκαν στο πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού και με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Νεάπολης.

Αξιοσημείωτο είναι, ότι, από τις 7:00 το πρωί της Δευτέρας μέχρι την ίδια ώρα της Τρίτης διεσώθησαν 133 πρόσφυγες-μετανάστες σε τρία περιστατικά έρευνας και διάσωσης στις θαλάσσιες περιοχές Λέσβου, Καλύμνου και Νεάπολης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα