39 χρόνια προσφοράς κι αγάπης στον τόπο

Εορτάστηκε η επέτειος χειροτονίας του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου - Δείτε φωτογραφίες

Τρίτη, 03 Σεπτέμβριος 2019 07:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
39 χρόνια προσφοράς κι αγάπης στον τόπο

Το Σάββατο 31 Αυγούστου, η Εκκλησία τίμησε την Κατάθεση της Αγίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου. Παράλληλα, συμπληρώθηκαν 39 χρόνια από την εις Επίσκοπον χειροτονία του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Όπως έχει καθιερωθεί, ο κ. Ευστάθιος, την ημέρα αυτή τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας Ιέρακος, συνεπικουρούμενος από πλειάδα ιερέων της ΙΜΜΣ. Να σημειωθεί ότι η ιερά μονή πανηγυρίζει την 25η Μαρτίου, ωστόσο στη συνείδηση του ευλαβούς λαού της περιοχής έχει καθιερωθεί η 31η Αυγούστου, ως ημέρα της δεύτερης πανήγυρης.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο σεβασμιώτατος χειροθέτησε Οικονόμο τον εφημέριο Παπαδιανίκων π. Γεώργιο Κάμπρα. Λόγο πνευματικής οικοδομής εξεφώνησε στο πυκνό εκκλησίασμα ο ιεροκήρυκας της ΙΜΜΣ, πανοσ. αρχ. Ευστάθιος Πορφύρης. Στην ομιλία του, ο π. Ευστάθιος αναφέρθηκε και στην επέτειο της εις Επίσκοπον χειροτονίας του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη, εκθειάζοντας το πολυποίκιλο πνευματικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο του, ενώ ευχήθηκε την εκ Θεού ενδυνάμωσή του, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα την προσφορά του στην τοπική Εκκλησία για πολλά ακόμα χρόνια.

Ο κ. Ευστάθιος, στην ομιλία του, αφού αναφέρθηκε στον εορτασμό της ημέρας, ευχαρίστησε τον Πανάγαθο Θεό και την Παναγία για την καθοδήγηση και την ενδυνάμωσή του τις δύσκολες στιγμές της αρχιερατικής του διακονίας. Επίσης, ευχαρίστησε όλους όσοι τού στάθηκαν στα 39 αυτά χρόνια, στα οποία δοκίμασε πολλές χαρές, αλλά και αναπόφευκτες πικρίες, τους ακάματους συνεργάτες του, κληρικούς και λαϊκούς, καθώς και όσους συμπροσευχήθηκαν στη Θεία Λειτουργία θέλοντας να του ευχηθούν από κοντά. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε στην αδελφότητα της μονής για την οποία ευχήθηκε να βρίσκεται πάντα υπό την Σκέπη της Μεγαλόχαρης.

Η λατρευτική σύναξη επισφραγίστηκε με την περιφορά, πέριξ του καθολικού, της ιερής εικόνας και των ιερών λειψάνων, που φυλάσσονται στη μονή. Ακολούθησε το καθιερωμένο μοναστηριακό κέρασμα σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Ο σεβασμιώτατος κ. Ευστάθιος εξελέγη Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης στις 28 Αυγούστου 1980, χειροτονήθηκε την 31η Αυγούστου και ενθρονίσθηκε την 28η  Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους.

Φωτο: ΙΜΜΣ

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα