Άλλαξαν όψη 30 σχολεία στον Δήμο Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Ο απολογισμός του τέως αντιδημάρχου Χρ. Π. Πλειώτα

Τετάρτη, 04 Σεπτέμβριος 2019 13:33 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Άλλαξαν όψη 30 σχολεία στον Δήμο Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Στις 31 Αυγούστου 2019 ολοκληρώθηκε η θητεία του Χρήστου Π. Πλειώτα ως αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών και ως προέδρου του Νομικού Προσώπου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σπάρτης.

Η «μεταμόρφωση»
σχολικών μονάδων στον Δ. Σπάρτης
Κατά τη διάρκεια θητείας της απελθούσας Δημοτικής Αρχής του Ευ. Βαλιώτη, διενεργήθηκαν στοχευμένες και απαραίτητες εργασίες σε αρκετά σχολεία που βρίσκονται στην επικράτεια του Δ. Σπάρτης. Ως υπεύθυνος για τις παρεμβάσεις, ο Χρ. Πλειώτας εκφράζει την ικανοποίηση και δικαίωσή του για τις προσπάθειες που κατεβλήθησαν, ώστε οι σχολικές μονάδες να αλλάξουν όψη και να γίνουν πιο φιλικές και λειτουργικές για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό, αναφέρει τα εξής: «Είμαι χαρούμενος διότι στα 30 περίπου διδακτήρια των σχολείων πραγματοποιήθηκαν από τρεις τουλάχιστον παρεμβάσεις – δράσεις (όπως ενδεικτικά: ανακαίνιση WC σε πολλά σχολεία: 1ο, 2ο, 3ο, 5ο Δημ. Σχολείο Σπάρτης, Μαγούλας, Λογκανίκου, Γκοριτσάς, Καρυών, Ξηροκαμπίου, Κλαδά, χρωματισμοί σχολείων, αποκαταστάσεις - αντικαταστάσεις στεγάστρων, τοποθέτηση αλεξικέραυνων (Σκούρα - Καρυές), αντικατάσταση καυστήρων πετρελαίου θέρμανσης, διαμορφώσεις – ασφαλτοστρώσεις προαυλίων, ζωγραφιές στις προσόψεις των διδακτηρίων, αγωγοί απορροής όμβριων, αντικατάσταση στέγης, μονώσεις στις στέγες σχολείων, ράμπες ΑΜΕΑ, γήπεδο μπάσκετ Ξηροκαμπίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων, εξοπλισμός σε Η/Υ, εκτυπωτές, πολυμηχανήματα κρεβατάκια νηπίων, έπιπλα, ψυγεία, ηλεκτρικές κουζίνες, κλπ).

Είμαι χαρούμενος, διότι κανένα διδακτήριο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν έχει πλέον σιδερένια κουφώματα. Είμαι χαρούμενος, διότι πλέον τα νήπια δεν κινδυνεύουν από τα τζάμια των σιδερένιων κουφωμάτων του Νηπιαγωγείου Ανωγείων.

Είμαι χαρούμενος, διότι σε όλους τους χώρους των διδακτηρίων των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αντικαταστάθηκαν οι λαμπτήρες φθορισμού με λαμπτήρες Led, γεγονός που συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και στη μείωση του κόστους λειτουργικών εξόδων των σχολείων.

Είμαι χαρούμενος, διότι ξεκίνησαν να λειτουργούν 4 ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) στο 1ο, 2ο, 5ο δημοτικό Σχολείο Σπάρτης και Δημοτικό Σχολείο Αμυκλών.

Μια μεγάλη προσπάθεια έχει ξεκινήσει για τα σχολεία του τόπου μας. Με χαρά θέλω να βλέπω να συνεχίζεται, να συνεχίζεται αδιάκοπα απ’ όλους, διότι πολλά προβλήματα λύθηκαν, αλλά υπάρχουν και άλλα προς επίλυση», επισημαίνει ο Χρ. Πλειώτας.

Οι ευχαριστίες
Τέλος, ο κ. Πλειώτας απευθύνει ευχαριστίες σε όλους όσοι στάθηκαν στο πλευρό του στη διάρκεια της θητείας του: «Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλες και όλους, όσοι με βοήθησαν, με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια, με ενθάρρυναν να συνεχίσω, μου έκαναν εποικοδομητικές παρατηρήσεις για τα ‘’κακώς κείμενα’’. Η ‘’καλή κουβέντα’’, η καλοπροαίρετη κριτική και η όποια αναγνώριση στο πρόσωπό μου, αποτελεί ύψιστη τιμή, την οποία εισπράττω και τώρα με την λήξη αυτής της θητείας, στον αγαπημένο μας Δήμο Σπάρτης», αναφέρει ο κ. Πλειώτας και προσθέτει:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και όλους (εθελοντές - φορείς, Σύλλογοι ) που βοήθησαν στην οργάνωση και διεξαγωγή των Αγώνων Spartan Race στο Δήμο μας (έτος 2017) και την καθιέρωση της Σπάρτης ως έδρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Trifecta (έτος 2018).

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμαρχο, στους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους, στους υπαλλήλους του Δήμου Σπάρτης, στους υπαλλήλους των τοπικών αρχών - υπηρεσιών για την άψογη συνεργασία μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου της Σχολικής Επιτροπής (ΣΕΠΕ) του Δήμου Σπάρτης, στα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, στους εκπροσώπους και τα μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων, στους εκπαιδευτικούς, ιδιαίτερα: στην υπάλληλό της ΣΕΠΕ, στους υδραυλικούς του Δήμου, στην υπηρεσία καθαριότητας, στους εξωτερικούς συνεργάτες της ΣΕΠΕ», καταλήγει ο Χρ. Πλειώτας.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από σχολικές μονάδες του Δ. Σπάρτης

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα