«Η αλήθεια για το υφιστάμενο μουσείο Σπάρτης»

Η απάντηση Αραχωβίτη στην υπουργό Πολιτισμού

Τρίτη, 10 Σεπτέμβριος 2019 18:27 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Η αλήθεια για το υφιστάμενο μουσείο Σπάρτης»

Τη δική του διάσταση για το έργο συντήρησης και ανάδειξης του υπάρχοντος αρχαιολογικού μουσείου Σπάρτης, που  προτίθεται να υλοποιήσει το Ίδρυμα «Στ. Νιάρχος», δίνει ο βουλευτής λακωνίας και τέως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρος Αραχωβίτης. Συγκεκριμένα, απαντώντας στις δηλώσεις της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, ο Λάκωνας πολιτικός επισημαίνει τα εξής:

«Μετά τις δηλώσεις της Υπουργού ΠολιτισμούΛ. Μενδώνη σχετικά με το ζήτημα της συνεργασίας του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” για την συντήρηση του υφιστάμενου Μουσείου της Σπάρτης, οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια. Το μουσείο της Σπάρτης είναι κηρυγμένο νεότερο μνημείο μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο του. Οι υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ.Α, κεντρικές και περιφερειακές, δεν θεωρούν ότι πρέπει να γίνουν μείζονες παρεμβάσεις αλλά μόνο οι απολύτως αναγκαίες από τις ίδιες και όχι από τρίτους.

Επίσης, σε καμία περίπτωση η προηγούμενη κυβέρνηση δεν αρνήθηκε τη συνεργασία ή τη χορηγία του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” όπως, εσφαλμένα θεωρώ, αποδόθηκαν στη συνέντευξη, τα λόγια της Υπουργού. H συνεργασία της προηγούμενης κυβέρνησης άλλωστε με το Ίδρυμα αποδείχθηκε άριστη, όπως φάνηκε και στην περίπτωση του Νοσοκομείου Σπάρτης».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα