Επί τάπητος τα προβλήματα των ΑμεΑ σε συναντήσεις με φορείς της Λακωνίας (ΦΩΤΟ)

Σάββατο, 12 Οκτώβριος 2019 10:35 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επί τάπητος τα προβλήματα των ΑμεΑ σε συναντήσεις με φορείς της Λακωνίας (ΦΩΤΟ)

Επισκέψεις σε φορείς στη Σπάρτη πραγματοποίησαν την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου κ. Νίκος Καραλής μαζί με τον πρόεδρο του Σωματείου ΑμεΑ Λακωνίας κ. Σταύρο Λαμπρινάκο, την πρόεδρο του Συλλόγου Σακχαρώδη Διαβήτη Λακωνίας κ. Παναγιώτα Πρεκεζέ και την ταμία του Συλλόγου ΑμεΑ Λακωνίας κ. Ελένη Κατσούλη.

Στη συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Θεόδωρο Βερούτη τέθηκαν, από τον κ. Καραλή και τους εκπροσώπους των φορέων, τα ζητήματα προσβασιμότητας στα δημόσια κτήρια και υποδομές των πόλεων της Λακωνίας, καθώς και της δημιουργίας δομών ΣΥΔ και ΚΔΗΦ. Επίσης, ζητήθηκε να βρεθεί λύση, σε συνεννόηση με τον Δήμο Σπάρτης, στο λειτουργικό ζήτημα και των δύο συλλόγων-μελών, οι οποίοι συστεγάζονται, καθώς και σε αυτό της παροχής τουαλέτας στα γραφεία των συλλόγων, η οποία δεν έχει αδειοδοτηθεί.

Ο κ. Βερούτης δήλωσε πρόθυμος να μεριμνήσει για όλα τα ζητήματα που αναφέρθηκαν και κίνησε τις διαδικασίες για την ενημέρωσή του σχετικά με τους διαθέσιμους πόρους προγραμμάτων του ΕΣΠΑ για την υλοποίηση αυτών των δομών. Ιδιαίτερη  έμφαση έδωσε στη μελέτη βιωσιμότητας αυτών των έργων, καθώς και στη  συνεργασία με τους δήμους για την επίλυση και βελτίωση των ζητημάτων προσβασιμότητας στη Λακωνία. Χαρακτήρισε,  επίσης, απαραίτητη την συμβολή των ΑμεΑ στην υλοποίηση αυτών.

Στη συνέχεια, οι κκ Καραλής, Λαμπρινάκος, Πρεκεζέ και Κατσούλη επισκέφθηκαν  την αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Πολιτικής Δ. Σπάρτης κ. Γεωργία Ζαχαράκη – Αναστασοπούλου, η οποία ενημερώθηκε για όλα τα παραπάνω ζητήματα των δύο συλλόγων μελών. Η κ. Ζαχαράκη δήλωσε ότι θα μελετήσει διεξοδικά τη δημιουργία των παραπάνω δομών και την επίλυση των ζητημάτων των συλλόγων και των ΑμεΑ της πόλης. Τέλος, πρότεινε την πραγμάτωση δράσεων, κατόπιν συνεννόησης με τους συλλόγους ΑμεΑ, για την προώθηση της παιδείας και ενημέρωσης για τα ΑμεΑ.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα