Τα προβλήματα των «Βορείων Δήμων» της Λακωνίας στο Μέγαρο Μαξίμου

Δευτέρα, 14 Οκτώβριος 2019 14:01 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τα προβλήματα των «Βορείων Δήμων» της Λακωνίας στο Μέγαρο Μαξίμου

Συνάντηση με τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Δημήτρη Τσιόδρα στο Μέγαρο Μαξίμου, είχε ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Αττική Γεωργιτσιάνων Λακεδαίμονος Χρήστος Ηλ. Τσίχλης.   

Ο κ. Τσίχλης επεσήμανε στον κ. Τσιόδρα, την υποχρέωση της Πολιτείας να πραγματοποιήσει έργα στους «ξεχασμένους “Βόρειους Δήμους”» της Λακωνίας, ενώ επί τάπητος τέθηκαν: α) Η ανάγκη απλούστευσης των διαδικασιών στην χορήγηση οικοδομικών αδειών ανέγερσης οικίας στα χωριά ή δημιουργίας νέας επιχείρησης στα χωριά, β) η ανάγκη διαπλάτυνσης των στροφών του επαρχιακού δρόμου Σπάρτη-Καστόρι-Λογκανίκος, γ) η ανάγκη δημιουργίας νέου Πολεμικού Μουσείου Αεροπορίας στο Γεωργίτσι, λόγω των πεσόντων αεροπόρων και της ιστορίας του Γεωργιτσίου, δ) η ενίσχυση του κέντρου υγείας Καστορείου, «το οποίο αποτελεί κέντρο υγείας μονάχα στα χαρτιά, εδώ και μια εικοσαετία», όπως σημειώνει ο κ. Τσίχλης.

Ο διευθυντής γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού, αφού κατέγραψε τα αιτήματα, χαιρέτισε την πρωτοβουλία του ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου για την δημιουργία νέου νοσοκομείου στην Σπάρτη και για την ανακαίνιση του υπάρχοντος αρχαιολογικού Μουσείου. Ενημέρωσε, ακόμα, για τον νέο Νόμο που δίνει ουσιαστικές λύσεις στην κυβερνησιμότητα των δήμων και βάζει τέλος στις στρεβλώσεις της απλής αναλογικής, αλλά και για την πρωτοβουλία αναβάθμισης των ψηφιακών υπηρεσιών του Δημοσίου τομέα και της βέλτιστης αξιοποίησης τους από τους πολίτες. Επιπλέον, έγινε αναφορά στον νέο αναπτυξιακό νόμο που επιτυγχάνει την απλούστευση των διαδικασιών, τον ενιαίο ψηφιακό χάρτη και ακολουθείται ως γενικός κανόνας πρώτα να ξεκινούν την λειτουργία τους οι επιχειρήσεις και ο έλεγχος των απαιτούμενων δικαιολογητικών να διενεργείται εκ των υστέρων.

Επιπρόσθετα, ο κ. Τσιόδρας μίλησε για το νομοσχέδιο που δίνει δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού, ενώ ενημέρωσε για το πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ' οίκον με επιχορήγηση έως 70% για την Πελοπόννησο, για το νομοσχέδιο  μεταρρύθμισης των Δομών Υγείας με προτεραιότητα στα επείγοντα περιστατικά (ενίσχυση των τμημάτων επειγόντων περιστατικών στα Νοσοκομεία κ.α.), καθώς και για την άμεση πρόσληψη 1.500 ειδικών φρουρών σε πρώτη φάση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland