Σε κατάληψη σχολεία της Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Τα αιτήματα των μαθητών

Πέμπτη, 31 Οκτώβριος 2019 14:57 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σε κατάληψη σχολεία της Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Υπό κατάληψη τελούν το τελευταίο διήμερο, σχολικές μονάδες της Σπάρτης, καθώς οι μαθητές ζητούν εκπλήρωση σειράς αιτημάτων τους. Ειδικότερα, «λουκέτο» έχει μπει στο 1ο και 2ο Λύκειο και στο 2ο Γυμνάσιο Σπάρτης, ενώ την Πέμπτη (31/10), στον «χορό» των κινητοποιήσεων μπήκε και το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης. Όσον αφορά τις περιπτώσεις του 2ου Γυμνασίου και Λυκείου Σπάρτης, την Παρασκευή (1/11) οι μαθητές ενδέχεται να διακόψουν την κατάληψη και να επανέλθουν στα μαθήματά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», μεταξύ των συνολικών αιτημάτων των μαθητών είναι η μείωση του ωραρίου μαθημάτων, η βελτίωση συνθηκών υγιεινής σε (τουαλέτες κλπ), καθώς και η κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών.

Πάντως, σε επικοινωνία του «Λακωνικού Τύπου» με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας υπήρξε ενημέρωση ότι η υπηρεσία έχει υποβάλλει αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας για πλήρωση των κενών και οι καλύψεις αναμένεται να καλυφθούν με αναπληρωτές καθηγητές, που αναμένονται στις σχολικές μονάδες την Παρασκευή (1/11) ή το αργότερο τη Δευτέρα (4/11).

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti