Η ιδιαίτερη εμπειρία του τέως προέδρου ΑμεΑ Λακωνίας στο ΟΑΚΑ (ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, 01 Νοέμβριος 2019 20:27 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η ιδιαίτερη εμπειρία του τέως προέδρου ΑμεΑ Λακωνίας στο ΟΑΚΑ (ΦΩΤΟ)

Με έναν μοναδικό τρόπο βίωσε τον εντός έδρας αγώνα του μπασκετικού Παναθηναϊκού κόντρα στην Αναντολού Εφές για την Euroleague, ο τέως πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ Λακωνίας, κ. Τάκης Αλεξανδράκης. Μέσω του συστήματος Braille, ο κ. Αλεξανδράκης, παρά τα προβλήματα όρασης που αντιμετωπίζει, αισθάνθηκε την ατμόσφαιρα του αγώνα στο ΟΑΚΑ, καθώς κάθισε δίπλα στο παρκέ και ένιωσε την αθλητική δράση, έχοντας την πολύτιμη βοήθεια συνοδού.

Όπως γράφει το ethnos.gr, για πρώτη φορά στα χρονικά, έγινε εφικτό για άνθρωπο με ολική τύφλωση να έχει τη μέγιστη πληροφόρηση, μέσω ενός πρωτοποριακού τρισδιάστατου γηπέδου, μιας κάτοψης του γηπέδου, σε συνδυασμό με ακουστική περιγραφή από εξοικειωμένο βοηθό.

Ο Τάκης Αλεξανδράκης ήταν αυτός που είχε την ιδέα και κίνησε τη σχετική διαδικασία, επικοινωνώντας αρχικά με τον φίλο του Μανώλη Μαραβελάκη, αναπληρωτή καθηγητή στο εργαστήριο σχέδιο μελέτης και κατεργασιών του ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, ο οποίος δέχτηκε και σχεδίασε το 3d μοντέλο. Ο Παναθηναϊκός ΑμεΑ ανταποκρίθηκε στη πρόταση για εντός γηπέδου περιγραφή του αγώνα σε τυφλούς φιλάθλους και έγινε η τελική δοκιμή με την συμπαράσταση και πρωτοβουλία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Όπως δήλωσε ο Τ. Αλεξανδράκης στο ethnos.gr, «μέχρι τώρα μπορούσε κάποιος να ζει έναν αγώνα μόνο με την περιγραφή ενός βοηθού. Όμως η εμπειρία μου από τις δοκιμές και τον αγώνα είναι εκπληκτική. Γνωρίζοντας την τοπογραφία της εξέλιξης του παιχνιδιού, καθώς μέχρι τα 15 μου έβλεπα άριστα, άρα έχω αίσθηση τι θα πει "παρακολουθώ έναν αγώνα, βιώνω με μεγάλη πιστότητα τον αγώνα". Αν μπορούσα να εκτιμήσω τη διαδικασία, θεωρώ πως φτάνω ώς και το 85% της πληροφόρησης και με τη σκέψη και τη φαντασία μου δημιουργώ το πλάνο στο γήπεδο. Με ακούτε ενθουσιασμένο, γιατί απλά είμαι! Είναι εξαιρετικό αυτό που βιώνω. Άνοιξε ένα καινούργιο κομμάτι που ούτε εγώ είχα προλάβει σε συνδυασμό με την ατμόσφαιρα. Ήμουν σε εξαιρετικά ευχάριστη διάθεση στη διάρκεια του αγώνα», εξήγησε ο Τάκης Αλεξανδράκης, ο οποίος στηρίζει με κάθε τρόπο ανθρώπους με αναπηρίες και συντονίζει το ανοιχτό σε όλους Επιστημονικό Forum «Στο Επίκεντρο ο Άνθρωπος».

Λεπτομέρειες για τη δράση του Τάκη Αλεξανδράκη μπορεί κανείς να βρει στη σελίδα του στο facebook (Τάκης Αλεξανδράκης) και στο https://takisalexandrakis.blogspot.com/

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος