«Πρόσφυγες του Πόντου και της Μ. Ασίας στον Βρουλιά της Λακωνίας»

Εκδήλωση στη Σελλασία

Τρίτη, 05 Νοέμβριος 2019 13:31 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Πρόσφυγες του Πόντου και της Μ. Ασίας στον Βρουλιά της Λακωνίας»

Αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων (1919-2019) διοργανώνει ο Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σελλασίας. Η εκδήλωση, με θέμα «Πρόσφυγες του Πόντου και της Μικράς Ασίας στον Βρουλιά της Λακωνίας», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου και ώρα 6:30΄ μμ στην αίθουσα του πρώην δημαρχείου Σελλασίας.

Θα επιχειρηθεί ανασκόπηση της κατάστασης των προσφύγων στις αρχές του 20ου αιώνα και της φιλοξενίας τους στα διάφορα χωριά της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και ο Βρουλιάς.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί ολιγόλεπτο ντοκιμαντέρ, όπου προβάλλονται οι κακουχίες των προσφύγων, ενώ θα ακολουθήσει ομιλία και  προβολή με power point  από το μέλος του ΔΣ του συλλόγου κ. Γιάννη Καπετανάκη.

Στην  εκδήλωση – αφιέρωμα θα παρευρεθούν και μέλη του Συλλόγου Ποντίων Λακωνίας, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος κ. Χρήστος Αθανασιάδης, ο οποίος θα προλογίσει την εκδήλωση, μεταφέροντας την ιστορική μνήμη των νεώτερων γενεών και τα ακούσματα των Ποντίων της Λακωνίας από τον μεγάλο ξεριζωμό του γένους τους.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα