Νέος ηγούμενος στην ΙΜ Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα (ΦΩΤΟ)

Η χειροτονία του π. Γρηγορίου

Τρίτη, 05 Νοέμβριος 2019 13:43 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Νέος ηγούμενος στην ΙΜ Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα (ΦΩΤΟ)

Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, οπότε η Εκκλησία τίμησε τη μνήμη των Αγίων Αναργύρων, Κοσμά και Δαμιανού, κατά τη διάρκεια της λατρευτικής σύναξης στην ιστορική Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα, τελέστηκε και η εις πρεσβύτερον χειροτονία του αδελφού της μονής πατρός, Γρηγορίου Βαλτογιάννη.

Στην ομιλία του, ο ιερομόναχος αναφέρθηκε στην πολυσήμαντη διακονία που αξιώνεται να αναλάβει απέναντι στο Θεό και τους ανθρώπους, ενώ ευχαρίστησε όλους όσοι συντέλεσαν στην μέχρι σήμερα πορεία της ζωής του και στην απόφασή του να υπηρετήσει το ιερό θυσιαστήριο και ιδιαίτερα τον σεβασμιώτατο Μητρολίτη κ. Ευστάθιο και τον γέροντά του, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Πρόδρομο.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης απηύθυνε πατρικές συμβουλές στον νεοχειροτονηθέντα, ενώ μίλησε με θερμά λόγια για την αρετή, την πνευματικότητα, την υπακοή και τη θεολογική του κατάρτιση.

 Λίγο πριν την ολοκλήρωση της Θείας λειτουργίας, ο κ. Ευστάθιος προχώρησε στην επίσημη ανακοίνωση του διορισμού του εν λόγω ιερομονάχου ως ηγούμενου της μονής, ευχόμενος επί των ημερών του και με τη βοήθεια του Θεού, το ιστορικό μοναστήρι να γνωρίσει λαμπρές μέρες.  

Με την ολοκλήρωση της Θείας λειτουργίας, τον λόγο πήρε και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος, ο οποίος συνεχάρη τον π. Γρηγόριο για την χειροτονία του και τον διορισμό του στη θέση του ηγούμενου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέσθηκαν ο μεθεόρτιος εσπερινός και το μνημόσυνο στους κτήτορες της μονής. Ο Θεοφιλέστατος κ. Πρόδρομος απένειμε το οφφίκιο του αρχιμανδρίτη και στον αδελφό της Μονής, ιερομόμαχο π. Λεόντιο. Επίσης, τελέσθηκε η ρασοφορία δύο ακόμα νέων δόκιμων αδελφών του μοναστηριού, οι οποίοι έλαβαν τα ονόματα Αιμιλιανός και Εφραίμ.

φωτο: Γ. Βαμβαλής

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti