Οργανώνονται για τη χειμερινή περίοδο ο Δ. Σπάρτης και οι φορείς

Τετάρτη, 06 Νοέμβριος 2019 17:09 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οργανώνονται για τη χειμερινή περίοδο ο Δ. Σπάρτης και οι φορείς

Ενόψει της χειμερινής περιόδου 2019-2020, την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε  προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σπάρτης στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος και μετείχαν ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Αθανάσιος Καρλαύτης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Κυριακούλιας, ως εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης κ. Γεώργιος Καρακίτσος και ο κ. Ιωάννης Σταθόπουλος, Αντισυνταγματάρχης, ως εκπρόσωπος του ΚΕΕΜ. Επίσης, έλαβαν μέρος ο κ. Δημοσθένης Κακούρος ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, καθώς και λοιποί εκπρόσωποι από τη ΔΕΥΑΣ, τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης και τη Δημοτική Αστυνομία.  

Κατά τη σύσκεψη έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων και συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την ετοιμότητα αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων-χιονοπτώσεων ενόψει της χειμερινής περιόδου, τόσο των υπηρεσιών του δήμου και της ΔΕΥΑΣ, όσο και των λοιπών φορέων. Τονίστηκε η καλή συνεργασία του Δήμου Σπάρτης με την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και τους λοιπούς φορείς, ενώ επισημάνθηκε η αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των ενεργειών πρόληψης και έγκαιρης κινητοποίησης όλων των εμπλεκομένων, καθώς και της έγκαιρης κινητοποίησης κατά τη διάρκεια των πλημμυρικών και λοιπών φαινομένων.

Τέλος, ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στην έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών, αλλά και συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων (αγροτών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων κλπ), αναφορικά με τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας, όταν αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστα συμβάντα.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα