Η σωματική άσκηση «φάρμακο» κατά των χρονίων νόσων (ΦΩΤΟ)

Σημαντικά συμπεράσματα σε επιστημονική εκδήλωση στη Σπάρτη

Πέμπτη, 07 Νοέμβριος 2019 12:57 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η σωματική άσκηση «φάρμακο» κατά των χρονίων νόσων (ΦΩΤΟ)

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η επιστημονική εσπερίδα με θέμα «Ο ρόλος της σωματικής άσκησης στην πρόληψη και θεραπεία χρονίων νόσων  Σακχαρώδης διαβήτης - Υπέρταση - Οστεοπόρωση -Καρκίνος - Νευροεκφυλιστικά Νοσήματα», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6/11 στο Πνευματικό Κέντρο Δ. Σπάρτης.  Διοργανωτές ήταν ο Ιατρικός Σύλλογος Λακωνίας, η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Νομού Λακωνίας  και ο Δήμος Σπάρτης, με τη συμμετοχή της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, του Ελληνικού Εθνικού Κέντρου Exercise is Medicine και του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας και άσκησης στην Ιατρική.

Στο προεδρείο βρίσκονταν η κ. Μαρία Τσιρώνη, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας, η οποία καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στην έναρξη, καθώς και ο καθηγητής Ιατρικής κ. Μιχάλης Κουτσιλιέρης. Χαιρετισμό στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, απηύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης.

Ο τελικός στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η εφαρμογή μη φαρμακευτικών παρεμβάσεων πρόληψης και θεραπείας χρόνιων νόσων μέσω κατάλληλων προγραμμάτων άσκησης, που εφαρμόζονται από πιστοποιημένους (ΕΙΜ), κατάλληλα εκπαιδευμένους επαγγελματίες της άσκησης. Η καθιέρωση της σωματικής άσκησης, ως αναπόσπαστου μέρους της μέριμνας για την υγεία, στηρίζεται σε συνέργειες μεταξύ όλων των κλάδων των επιστημών υγείας και άσκησης, των θεσμών του συστήματος υγείας και της κοινωνίας.

Ομιλητές ήταν οι:
- Γεώργιος Δημητριάδης με θέμα «Θεραπευτική άσκηση στο σακχαρώδη διαβήτη»
- Δημήτριος Ξάνθης με θέμα «Θεραπευτική άσκηση στην υπέρταση»
- Σωκράτης Παπαγεωργίου με θέμα «Θεραπευτική άσκηση στα νευροεκφυλιστικά νοσήματα»
- Μαρία Μαριδάκη με θέμα «Θεραπευτική άσκηση στην οστεοπόρωση»
- Αναστάσιος Φιλίππου με θέμα «Θεραπευτική άσκηση στην ογκολογία».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα