Ημέρα πρόληψης για τον σακχαρώδη διαβήτη στο ΚΥ Αρεόπολης

Παρασκευή, 08 Νοέμβριος 2019 09:05 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ημέρα πρόληψης για τον σακχαρώδη διαβήτη στο ΚΥ Αρεόπολης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη που έχει ορισθεί την 14η  Νοεμβρίου και ευρισκόμενο διαρκώς σε επαγρύπνηση για μία από τις μεγαλύτερες απειλές της υγείας στο σύγχρονο κόσμο, το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά την «Ημέρα Πρόληψης - Σακχαρώδης Διαβήτης», σε συνεργασία με τη Μονάδα Σακχαρώδη Διαβήτη και Μεταβολισμού της Θεραπευτικής Κλινικής του «ΓΝΑ Αλεξάνδρα» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι ένα νόσημα που αφορά κάθε οικογένεια. Αποτελεί κύριο παράγοντα κινδύνου για τύφλωση, ακρωτηριασμό άκρων, καρδιακή νόσο, νεφρική ανεπάρκεια και πρόωρο θάνατο. Πάνω από 425 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, ενώ κάθε 8 δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος πεθαίνει από τις επιπλοκές του.

Το μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι σαφές: Το 50% των περιπτώσεων Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 μπορεί να προληφθεί και απλές μόνο πράξεις μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο.

Για τον σκοπό αυτό, κλιμάκιο εξειδικευμένων ιατρών θα επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου (από 09:00 έως 14:30) και θα παράσχει δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και συμβουλές σε όσους χρήζουν εξειδικευμένης παρακολούθησης.

«Η συνεχής προσπάθεια εφαρμογής μεθόδων προαγωγής και αγωγής της υγείας των πολιτών της Μάνης με στόχο την προάσπιση της υγείας, τη βελτίωση όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών, τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των ομάδων του πληθυσμού, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας», δηλώνει ο διευθυντής του ΚΥ Αρεόπολης δρ. Ανάργυρος Δ. Μαριόλης.

diavitis KYAreopolis

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος