Φυσικό αέριο στα νοικοκυριά της Πελοποννήσου

20 εκ. ευρώ για το έργο διεκδικεί η Περιφέρεια

Τρίτη, 12 Νοέμβριος 2019 14:32 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Φυσικό αέριο στα νοικοκυριά της Πελοποννήσου

Η διανομή του φυσικού αερίου σε νοικοκυριά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης που είχε την Παρασκευή (8/11), ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με τον Μάριο Τσάκα, διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου).

Στη συνάντηση, που διεξήχθη παρουσία του βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Βλάση, επαναβεβαιώθηκε η πρόθεση της Περιφέρειας να συνδέσει τις μεγάλες πόλεις της με το φυσικό αέριο, καθώς διεκδικεί την έγκριση, από την Κεντρική Διαχειριστική Αρχή, πίστωσης 20.000.000 ευρώ προκειμένου να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο.

Ο σχεδιασμός
Το έργο αφορά τη δημιουργία του δευτερεύοντος δικτύου φυσικού αερίου από τη Μεγαλόπολη, όπου καταλήγει ο αγωγός, προς τις μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Άργος, Ναύπλιο, Κόρινθο, Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα). Το πλάνο της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου για την ανάπτυξη δικτύων είχε παρουσιάσει τον περασμένο Ιούλιο η διευθύνουσα σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Στεφανία Μωσσέ, στην Καλαμάτα.

Ο σχεδιασμός αφορά την κατασκευή δικτύου περίπου στο 60% του οδικού δικτύου των παραπάνω πόλεων, καθώς και 3.500 συνδέσεων, με μηδενικό κόστος για τους οικιακούς και επαγγελματικούς καταναλωτές. Η τροφοδοσία των πόλεων θα γίνεται από το δίκτυο του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, με εξαίρεση τις πόλεις Καλαμάτα και Σπάρτη οι οποίες θα τροφοδοτούνται με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) από τις εγκαταστάσεις του ΔΕΣΦΑ στα Μέγαρα.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 33,7 εκατ. ευρώ, και αναμένεται να ξεκινήσει να υλοποιείται το 2020 με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2023.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα