Το «Χαμόγελο του Παιδιού» εξετάζει μαθητές στην Ελαφόνησο

Δωρεάν παιδιατρικός έλεγχος

Τρίτη, 12 Νοέμβριος 2019 15:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το «Χαμόγελο του Παιδιού» εξετάζει μαθητές στην Ελαφόνησο

Αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο της σχολικής κοινότητας στην πρόληψη, το «Χαμόγελο του Παιδιού»  πραγματοποιεί οργανωμένες διαδραστικές, βιωματικές δράσεις και δωρεάν προληπτικές εξετάσεις που απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες σε πανελλαδική εμβέλεια.

Σε αυτό το πλαίσιο, το «Χαμόγελο» με το κινητό πολυϊατρείο για τα παιδιά, επισκέπτεται τον Δήμο Ελαφονήσου για παροχή δωρεάν προληπτικών εξετάσεων, σε συνεργασία με εθελοντές γιατρούς. Ειδικότερα, τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου και την Τρίτη 19 Νοεμβρίου, το  πολυϊατρείο που φέρει την  ονομασία «Ιπποκράτης» θα βρεθεί στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Ελαφονήσου, ώστε να πραγματοποιήσει ιατρικούς ελέγχους σε μαθητές. Τη μονάδα θα στελεχώνουν, εθελοντικά, γιατροί από τον Ιατρικό Σύλλογο Λακωνίας.

Η δράση Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής «Ιπποκράτης» υλοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Νεάπολης, τον Ιατρικό Σύλλογο Λακωνίας, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ελαφονήσου.

Η πρωτοβουλία Προληπτικής Ιατρικής εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», που ως στόχο έχει να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όπως η προαγωγή και η διασφάλιση της υγείας ενηλίκων και παιδιών μέσω προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων. Ο ΟΠΑΠ αποτελεί διαχρονικά σταθερό υποστηρικτή της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Με επίκεντρο τη νέα γενιά, η στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας βασίζεται στους πυλώνες της Υγείας, του Αθλητισμού και της Απασχόλησης, εξυπηρετώντας ουσιαστικές ανάγκες και υλοποιώντας αποτελεσματικές παρεμβάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2002 έως και σήμερα, τον «Ιπποκράτη» και τις δύο κινητές μονάδες Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έχουν επισκεφθεί περισσότερα από 120.000 παιδιά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 27340 61238.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος