«Επιβαρυμένος ήδη ο Δ. Ευρώτα από τους μετανάστες»

Κατηγορηματικά αντίθετος στην εγκατάσταση αλλοδαπών δηλώνει ο Δ. Βέρδος

Παρασκευή, 15 Νοέμβριος 2019 13:38 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Επιβαρυμένος ήδη ο Δ. Ευρώτα από τους μετανάστες»

Ξεκάθαρη θέση παίρνει ο δήμαρχος Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος αναφορικά με το ενδεχόμενο εγκατάστασης μεταναστών-προσφύγων σε περιοχές του δήμου του. Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του επισημαίνει τα εξής: «Με αφορμή το επίκαιρο θέμα, της έστω και προσωρινής εγκατάστασης προσφύγων, θα ήθελα να δηλώσω προσωπικά, ότι είμαι κατηγορηματικά αντίθετος στην εγκατάστασή τους στα όρια του Δήμου Ευρώτα», τονίζει ο κ. Βέρδος και προσθέτει: «Υπάρχει ήδη ζήτημα με μετανάστες που διαμένουν στο Δήμο μας, οι οποίοι σε αριθμό αγγίζουν τους 3.000. Ως εκ τούτου, η φιλοξενία  προσφύγων, θα επιβαρύνει περισσότερο βασικές υποδομές του Δήμου Ευρώτα και ιδίως τα αγροτικά ιατρεία, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα σχολεία και τις κοινωνικές υπηρεσίες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που θα προκύψουν.

Πέρα από την επιβάρυνση των κοινωνικών δομών, τίθεται και θέμα διαταραχής της κοινωνικής ισορροπίας λόγω διαφορετικών φυλετικών καταβολών (διαφορετικά ήθη, έθιμα, θρησκεία, και αντιλήψεις).

Από την άλλη πλευρά, αντιλαμβάνομαι ότι η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας και η Κυβέρνηση αναζητά ουσιαστική λύση στο πρόβλημα. Συμμερίζομαι τον πόνο των ανθρώπων αυτών. Κανείς μας δεν θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση αυτή. Ο Δήμος Ευρώτα έχει ήδη σταθεί με ανθρωπιά και αλληλεγγύη στο ζήτημα αυτό.

Αποτελεί, πάνω από όλα, όμως, υποχρέωσή μου να διαφυλάξω τα συμφέροντα του τόπου και των δημοτών μου».

Τα σενάρια
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και τη φημολογία του τελευταίου διαστήματος, εξετάζεται η εγκατάσταση αλλοδαπών σε χώρους του Δ. Ευρώτα, όπως το πρώην Δημόσιο ΚΤΕΟ Κροκεών, η περιοχή της Σκάλας, της Γλυκόβρυσης κ.α..

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα