Κατά των αιολικών στα Βάτικα και οι Βελανιδιώτες

Η προτροπή προς το ΔΣ Μονεμβασίας

Δευτέρα, 18 Νοέμβριος 2019 16:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κατά των αιολικών στα Βάτικα και οι Βελανιδιώτες

Για τις εξελίξεις στο θέμα δημιουργίας αιολικού πάρκου στα Βάτικα τοποθετήθηκε ο Σύνδεσμος Βελανιδιωτών «Η Μυρτιδιώτισσα». Ειδικότερα, σε επιστολή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο Αν. Μάνης, ο Σύνδεσμος τονίζει τα εξής:

«Αξιότιμοι Κύριοι και Κυρίες του Δημοτικού Συμβουλίου,

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την επικείμενη εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην ευρύτερη περιοχή των Βατίκων και κατόπιν της πρόσφατης συνάντησης της Ομοσπονδίας Βατικιώτικων Συλλόγων Αττικής, θα θέλαμε να τοποθετηθούμε και δημοσίως για το φλέγον αυτό ζήτημα της τοπικής κοινωνίας μας. Τασσόμαστε υπέρ και στηρίζουμε εμπράκτως τις ενέργειες της Ομοσπονδίας με στόχο την αποτροπή εγκατάστασης των αιολικών πάρκων, όχι μόνο στα Βελανίδια, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Βάσει τούτων, καλούμε με τη σειρά μας τον Δήμο Μονεμβασίας να προβεί στην έγκαιρη εκκίνηση της διαδικασίας προσφυγής προς τη ΡΑΕ και ταυτόχρονα την έγκριση του ΓΠΣ Βοιών από το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να θωρακίσει θεσμικά τον τόπο από τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Παράλληλα, καλούμε την ντόπια κοινωνία να παραμείνει σε κατάσταση επαγρύπνησης και να μην μετατραπεί σε παθητικό θεατή, συμμετέχοντας στην απαξίωση των Βατίκων και υποθηκεύοντας το μέλλον του τόπου και των επόμενων γενεών του.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα