Εορτασμός της Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων στη Σπάρτη

Τρίτη, 19 Νοέμβριος 2019 08:59 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εορτασμός της Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων στη Σπάρτη

Κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου, ανήμερα της Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, γιορτάζεται η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων με πρωτοβουλία της Ελληνικής Πολιτείας για να υπομνησθεί και να τιμηθεί η προσφορά των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων προς το έθνος, τόσο σε περίοδο πολέμων, όσο και στην ειρήνη. Ο εορτασμός καθιερώθηκε μετά τη Μεταπολίτευση το 1975.

Την περίοδο της απριλιανής δικτατορίας (1967-1974) γιορταζόταν στις 29 Αυγούστου ως Ημέρα της Πολεμικής Αρετής των Ελλήνων με εκδηλώσεις στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Πριν από τη χούντα, η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων είχε οριστεί η 15η Αυγούστου, ημέρα εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στη Σπάρτη, την Πέμπτη (21/11) θα λάβει χώρα σειρά εορταστικών εκδηλώσεων, καθώς και γενικός σημαιοστολισμός δημοσίων, δημοτικών, καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και τραπεζών, από τις 8 το πρωί έως και τη δύση του ηλίου της 21ης  Νοεμβρίου.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων
Ώρα 08.00: Έπαρση της Σημαίας στην κεντρική πλατεία της πόλης με φροντίδα του ΚΕΕΜ Σπάρτης.
Ώρα 09.55: Τέλος προσέλευσης των επισήμων στο Μητροπολιτικό Ναό.
Ώρα 10.00: Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κκ Ευσταθίου. Μετά το τέλος της δοξολογίας θα ακολουθήσει ομιλία από αξιωματικού του Κέντρου Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών (ΚΕΕΜ)
Ώρα 10.30: Μετάβαση στρατιωτικού τμήματος στο κενοτάφιο του Λεωνίδα για την απόδοση τιμών.
Ώρα 10.40: Τέλος προσέλευσης επισήμων στο κενοτάφιο του Λεωνίδα.
Ώρα 10.45: Επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και τήρηση ενός λεπτού σιγής προς τιμή για την μνήμη των ενδόξων νεκρών.

 

Με πληροφορίες από sansimera.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα