Θλίψη για τον θάνατο του εκπαιδευτικού Φώτη Κανακόπουλου

Συλλυπητήρια από ΕΛΜΕ, ΔΑΚΕ και 3ο Λύκειο Σπάρτης

Τρίτη, 19 Νοέμβριος 2019 13:22 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Θλίψη για τον θάνατο του εκπαιδευτικού Φώτη Κανακόπουλου

Στο πένθος βυθίστηκε η τοπική κοινωνία της Σπάρτης στο άγγελμα του αιφνίδιου θανάτου του γνωστού εκπαιδευτικού Φώτη Κανακόπουλου. Ο 63χρονος μαθηματικός άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα της Δευτέρας 18/11, πιθανότατα από ανακοπή καρδιάς, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του. Η απροσδόκητη απώλεια του προκάλεσε σοκ και λύπη σε συγγενείς, φίλους, συναδέλφους και τους πολυάριθμους μαθητές που είχαν περάσει από τις αίθουσες όπου δίδασκε. Όλοι έχουν να πουν έναν καλό λόγο για τον αγαπητό άνθρωπο, τον ικανό  δάσκαλο και τον αληθινό φίλο που έφυγε πρόωρα από κοντά μας.

Ο Φώτης Κανακόπουλος, με καταγωγή από τη Γορτυνία, είχε εργαστεί επί σειρά ετών ως καθηγητής μαθηματικών σε σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Λακωνίας, ενώ είχε διατελέσει και διευθυντής σε ορισμένες εξ’ αυτών. Μεταξύ άλλων ήταν ιδρυτικό μέλος του 3ου Γενικού Λυκείου Σπάρτης, όπου είχε υπηρετήσει ως εκπαιδευτικός και στη συνέχεια ως διευθυντής. Τα τελευταία χρόνια είχε αναλάβει τη θέση του διευθυντή στο Εσπερινό Λύκειο Σπάρτης.

Ο εκλιπών αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Ευγενία και τα δύο παιδιά του, τον Παναγιώτη και την Αφροδίτη.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου και ώρα 3:00 μμ στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαγούλας.

Ο «Λακωνικός Τύπος» εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος.

Ψήφισμα ΕΛΜΕ Λακωνίας
Για τον θάνατο του Φώτη Κανακόπουλου, η ΕΛΜΕ Λακωνίας εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα: «Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λακωνίας εκφράζοντας σύσσωμο τον εκπαιδευτικό κόσμο του νομού μας και όχι μόνο, αποχαιρετά σήμερα τόσο πρόωρα και τόσο απροσδόκητα έναν αγαπητό συνάδελφο,  έναν πραγματικό δάσκαλο, έναν αληθινό φίλο.

Ως συνάδελφος υπηρέτησε την δημόσια εκπαίδευση με αγάπη και διάθεση για προσφορά τόσο προς τους μαθητές όσο και προς τους συναδέλφους του, εκπαιδευτικούς. Αναλαμβάνοντας διευθυντικές θέσεις συνέχισε με τον ίδιο ζήλο στην ίδια κατεύθυνση. Προσφορά στους μαθητές και στήριξη στους συναδέλφους.

Υπηρέτησε το συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών με αγωνιστικότητα και πάθος,  ως Πρόεδρος, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λακωνίας και ως αιρετός εκπρόσωπος μας στα υπηρεσιακά συμβούλια.

Ως δάσκαλος δεν δίδαξε μόνο τους μαθητές του, δίδαξε και όλους εμάς τους συναδέλφους του και τους φίλους του, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Έδωσε μάχες και βγήκε νικητής, έδειξε σε όλους μας ότι σε αυτή τη ζωή πρέπει να απολαμβάνουμε τις χαρές της και να παλεύουμε τις δυσκολίες της.

η διάθεσή του για ζωή και την πάλη του γι’ αυτή φοβήθηκε και ο θάνατος και  αποφάσισε να τον αιφνιδιάσει.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Στη μνήμη του το ΔΣ της ΕΛΜΕ αποφάσισε αντί στεφάνου να καταθέσει εκατό ευρώ από το ταμείο του σωματείου στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας.    

Καλό σου ταξίδι συνάδελφε, καλό σου ταξίδι Φώτη.

Θα είσαι πάντα στις καρδίες μας».

Ανακοίνωση του 3ου Λυκείου Σπάρτης
Σε συλλυπητήρια ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Καθηγητών του 3ου Γενικού Λυκείου Σπάρτης αναφέρει: «Με την αναγγελία της πρόωρης και απροσδόκητης απώλειας του αγαπητού συναδέλφου μας Φώτη Κανακόπουλου, συνεδρίασε εκτάκτως για να αποχαιρετήσει ένα μεγάλο δάσκαλο, ανιδιοτελή φίλο, ακαταπόνητο συνάδελφο, άξιο Διευθυντή, ιδρυτικό μέλους του 3ου Γενικού Λυκείου Σπάρτης.

Ως δάσκαλος υπηρέτησε τη Δημόσια εκπαίδευση, διδάσκοντας με το ήθος του, την εργατικότητά του, το παράδειγμα και τη διαλλακτικότητά του.

Ως συνάδελφος στεκόταν δίπλα μας ενθαρρύνοντας και στηρίζοντάς μας. Με αγωνιστικότητα και πάθος υπηρέτησε από πολλές θέσεις τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση δίνοντας μάχες για ένα καλύτερο Σχολείο.

Μας δίδαξε, τέλος, με την αγάπη του για τη ζωή ότι πάνω από όλα είναι ο αγώνας, που πρέπει να δίνεται αδιάλειπτα, σθεναρά και με αξιοπρέπεια.

Ο Σύλλογος, αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής στην προσωπικότητα και το εκπαιδευτικό του έργο απεφάσισε:
1. Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
2. Να παραστεί ο Σύλλογος των καθηγητών στην Εξόδια ακολουθία.
3. Να κατατεθεί στεφάνι.
4. Να κατατεθεί στη μνήμη του χρηματικό ποσό στο ταμείο Αλληλοβοήθειας της ΕΛΜΕ Λακωνίας.
5. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό Τύπο.  

Καλό σου ταξίδι Φώτη. Θα είσαι πάντα στις καρδιές μας».

ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε. Λακωνίας: «Φτωχότερη
η εκπαιδευτική οικογένεια της Λακωνίας»
Σε ανάρτησή της η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε. Λακωνίας σημειώνει: «H εκπαιδευτική οικογένεια της Λακωνίας είναι από σήμερα φτωχότερη... Πέταξε για τη γειτονιά των αγγέλων ένας αληθινός μαχητής, αξιόλογος επιστήμονας, μα πάνω από όλα άνθρωπος, συνάδελφος και δάσκαλος...

Θα μας λείψει η λεβεντιά, η ζωντάνια και το χαμόγελό σου...

Καλό ταξίδι, Φώτη .... Αιωνία η μνήμη σου!

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

Μητράκος: «Αντίο, Φώτη»
DSCN7595Συγκινεί ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός Βαγγέλης Μητράκος με τον αποχαιρετιστήριο μήνυμά του για τον Φώτη Κανακόπουλο. Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Λοιπόν ο Φώτης, ο Φώτης  Κανακόπουλος, μας λύπησε βαθιά, άθελά του, για μια και στερνή φορά.  Ο Φώτης, ο καλός  ο  Άνθρωπος, ο συμπατριώτης, ο ακριβός σύζυγος, ο στοργικός πατέρας, ο αυτοδημιούργητος, ο φωτισμένος, ο αγαπητός, ο αγωνιστής  Δάσκαλος, ο καλός, υπεύθυνος κι ενεργός  πολίτης, ο πολύτιμος φίλος,  ο Φώτης ο άρχοντας, ο άνθρωπος ο μπεσαλής, ο γενναιόδωρος, ο Φώτης με τα καλοσυνάτα μάτια  που πάντα χαμογελούσε , που πάντα είχε τον λόγο τον καλό στα χείλη, που ποτέ δεν στενοχώρησε κανένα και κανείς δεν τον εχθρεύτηκε, που λάτρευε την οικογένειά του και τους ανθρώπους του και ήταν φίλος ακριβός για πολλούς, που ήταν πάντα πρώτος και διαλεχτός στην παρέα και στο γλέντι και στο τραγούδι και στο χορό, που ήξερε να δίνει κουράγιο στις δύσκολες  τις ώρες , που αγαπούσε και νοιαζόταν το συνάνθρωπο που έπασχε, που είχε τη Γορτυνία και τα Λαγκάδια  (το χωριό του) πάντα στην καρδιά και στο νου του, που στεκόταν παλικάρι ακόμα  και στις μεγάλες τις δυσκολίες και γινόταν παράδειγμα ζωής κι απαντοχής,  ο Φώτης μας, ο Φώτης ΟΛΩΝ, “έφυγε”  ξαφνικά και  αναπάντεχα, αφήνοντας ένα κενό τεράστιο στη μικρή μας κοινωνία και μια θλίψη αγιάτρευτη  και απαρηγόρητη.
Καλόν Παράδεισο, φίλε. Θα σε θυμόμαστε πάντα.

“Κόσμε γλυκέ, κόσμε πικρέ , κόσμε φαρμακωμένε,
θα σ’ αποχαιρετήσουνε κι ώμορφοι κι αντρειωμένοι.
Κόσμε και ποιος θα σε χαρή και ποιος θα σε κερδέση;
Θα σε κερδέσουν τα βουνά, θα σε χαρούν οι κάμποι,
γιατί ο κόσμος είν’ δεντρί κ’ εμείς τ’ οπωρικό του
κι ο Χάρος που ειν’ ο τρυγητής μαζόνει τον καρπό του”».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα