Για ένα «πράσινο» και βιώσιμο κτήριο του Διοικητηρίου Λακωνίας

Έργο για την ενεργειακή αναβάθμισή του

Τρίτη, 19 Νοέμβριος 2019 17:31 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Για ένα «πράσινο» και βιώσιμο κτήριο του Διοικητηρίου Λακωνίας

Συνέντευξη Τύπου θα δοθεί την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου και ώρα 12:00 μμ στην Τρίπολη (ξενοδοχείο «Μαίναλον»), σχετικά με το έργο διασυνοριακής / διαμεσογειακής συνεργασίας GreenBuilding (Πράσινα Κτήρια). Στόχος του εν λόγω έργου -μέσω του οποίου η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα αναβαθμίσει ενεργειακά το Διοικητήριο της ΠΕ Λακωνίας στη Σπάρτη- είναι η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και των δυσμενών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) και μέτρων ενεργειακής απόδοσης στα δημόσια κτήρια. Θα μιλήσουν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Στεφανίδης, ο υπεύθυνος του πρότζεκτ δρ Εσμάτ Αλκαραντσέχ και ο επιστημονικός συνεργάτης της Περιφέρειας Νίκος Φοίφας. Την Παρασκευή 22/11, οι εταίροι της συνέργειας θα επισκεφθούν το Διοικητήριο Λακωνίας, που θα αναβαθμιστεί ενεργειακό στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου.

Στη συνέργεια «GreenBuilding» μετέχουν συνολικά επτά εταίροι, από χώρες της ΕΕ (Ελλάδα, Ισπανία), αλλά και από χώρες της Μέσης Ανατολής (Λίβανος, Ιορδανία) και της Βόρειας Αφρικής (Τυνησία). Ειδικότερα, από την Ελλάδα μετέχουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Το εν λόγω έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Γειτονίας (ENI), μέσω της διασυνοριακής συνεργασίας του ΕΝΙ για τη Μεσόγειο Θάλασσα (ENI CBC Med) 2014-2020.

Εκτός από το κτήριο της ΠΕ Λακωνίας, στο πλαίσιο του εν λόγω έργου θα αναβαθμιστούν ενεργειακά δύο ακόμα δημόσια κτήρια, ένα στην Τυνησία και ένα στην Ιορδανία.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα