Πολυεπίπεδη η δραστηριότητα της Δημοτικής Αρχής Σπάρτης

Οι ενέργειες που έχουν αναληφθεί και οι δράσεις που ακολουθούν

Τετάρτη, 20 Νοέμβριος 2019 14:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πολυεπίπεδη η δραστηριότητα της Δημοτικής Αρχής Σπάρτης

Με ενημερωτικό δελτίο, η Δημοτική Αρχή Σπάρτης γνωστοποιεί τις ενέργειες και πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί το τελευταίο διάστημα σε διάφορα ζητήματα κι επίπεδα, ενώ αποκαλύπτει και τις εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί.

Αναλυτικά:
-  Tην Παρασκευή 15/11/2019 o δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας και η Δημοτική Αρχή της Σπάρτης, συναντήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Σε αυτήν την εξαιρετική συνάντηση ο Πρόεδρος, για άλλη μια φορά, εντυπωσίασε με τη βαθειά γνώση της ιστορίας μας! Σημειώνουμε ότι: α. δέχθηκε να θέσει υπό την Αιγίδα της Προεδρίας, πολλές από τις εκδηλώσεις μας για τα 2500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών, β. θα μας επισκεφθεί στις αρχές του νέου έτους, και γ. είναι ένθερμος υποστηρικτής της δημιουργίας στο Μυστρά, Κέντρου Βυζαντινών Σπουδών παγκόσμιας εμβέλειας! Τον ευχαριστούμε θερμά!» αναφέρει ο Δ. Σπάρτης.

- Επίσης, την Παρασκευή 15/11/2019, έντονη ήταν η παρουσία της Δημοτικής Αρχής της πόλης μας την, στο εξαιρετικά παραγωγικό γεύμα εργασίας που παρέθεσε στην Αθηναϊκή Λέσχη, το ICC - International Chamber of Commerce Ελλάδας (του οποίου πρόεδρος είναι ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας), προς τιμήν του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος ενημέρωσε για όλες τις πρωτοβουλίες του υπουργείου του και είχε την ευκαιρία να γνωρίσει κυριολεκτικά έναν προς ένα τους καλεσμένους. Το παρόν έδωσαν οι γενικοί γραμματείς των Υπουργείων Τουρισμού κ. Λούλης, Περιβάλλοντος κ. Αραβώσης και Συντονισμού Ανακύκλωσης Αποβλήτων, κ. Γραφάκος, καθώς και πάνω από 90 επιφανείς επιχειρηματίες, όπως οι εφοπλιστές Γιώργος Προκοπίου, Βασίλης Μανιός, Ανδρέας Τσαβλίρης και πολλοί άλλοι.

- Το Σάββατο 16/11/2019 η Σπάρτη υποδέχθηκε τον 5ο «Αυθεντικό Φειδιππίδειο υπερμαραθώνειο» Αθήνα-Σπάρτη-Αθήνα (490 χλμ.), διοργανωμένο από τους «Αθηναίους Δρομείς». «Εύγε τους!», σημειώνει ο Δ. Σπάρτης.

- Την Κυριακή 17/11/2019 η Σπάρτη υποδέχθηκε για πρώτη φορά αγώνα (και μάλιστα ιδιαίτερα συναρπαστικό) του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νοτίου Ελλάδος ΜΧ/ΜότοΚρος!

-  Για το 2020 ετοιμάζουμε με την διεθνούς εμβέλειας οργάνωση «Spartan Race» έναν υπερ-Μαραθώνιο, Θερμοπύλες - Σπάρτη (The Return of The Spartans για τους οργανωτές) και/ή τον Σπάρτη – Θερμοπύλες.

- Στις 22/12/2019 θα διεξαχθεί ο Καστόρειος Ορεινός Ημιμαραθώνιος Ταϋγέτου στο Καστόρι.

- Στις αρχές Δεκεμβρίου (5-8/12/2019) θα πραγματοποιηθούν οι Πανελλήνιοι Αγώνες Πυγμαχίας.

- Ολοκληρώνεται την Πέμπτη (2111) η ασφαλτόστρωση από τις αρχές της οδού Γυθείου μέχρι το Διοικητήριο. Θα ακολουθήσουν και οι διαγραμμίσεις.

- Οι παρακάτω διεθνούς κύρους και εμβέλειας προσωπικότητες, αποδέχθηκαν την πρόταση του Δ. Σπάρτης να συμμετέχουν στη Τιμητική Οργανωτική και Συμβουλευτική Επιτροπή για τις εκδηλώσεις για τα 2500 από τη Μάχη των Θερμοπυλών. «Είναι σπουδαίες προσωπικότητες που αγαπάνε τη Σπάρτη, συμμερίζονται την περηφάνειά μας και δέχθηκαν (εθελοντικά), να αγκαλιάσουν τις προσπάθειές μας και να μας συνδράμουν με το παγκόσμιο κύρος τους, τις γνώσεις τους και τις διεθνείς σχέσεις και δικτύωσή τους στην διοργάνωση εκδηλώσεων πραγματικά αντάξιων της Σπάρτης, του Λεωνίδα και των 300!», αναφέρει ο Δ. Σπάρτης.
Πρόκειται για τους: 1) Aziz Syriani, Chairman, The Olayan Group, 2) George, The Earl (Κόμης) of St. Andrews, διάδοχος του Δούκα του Κεντ και ανιψιός της Βασίλισσας Ελισσάβετ, 3) Shaukat Aziz, fm. Prime Minister of Pakistan (και θεωρούμενος μεταμορφωτής της οικονομίας της), 4) Πρίγκιπας Νικόλαος (Prince Nikolaos of Greece & Denmark), 5) Spyro Capralos, Chairman, The Hellenic Olympic Committee, 6) Deborah Wince Smith, President & CEO USA Council on Competitiveness, 7) Paul Cartledge, Academic and Professor of Ancient History at Cambridge University, 8) Bettany Hughes, ιστορικός, συγγραφέας, δημιουργός ιστορικών ντοκιμαντέρ, 9) Chrysanthi Gallou, Professor of Archaeology at Nottingham University, 10) George Sakellaris, Chairman of AMERESCO -listed on NYSE = the New York Stock Exchange, 11) Tawfic Khoury, Executive Vice-Chairman, CCC - The Consolidated Contractors Company of the Middle East.
 
- Η συνεργασία του Δήμου Σπάρτης με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Υπουργείο Πολιτισμού βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και προχωρούν οι ενέργειες που απαιτούνται για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Σπάρτης, για την αναβάθμιση του υφιστάμενου αρχαιολογικού μουσείου Σπάρτης. «Η εκταμίευση της δωρεάς, θα έχει εξαιρετικά θετικές επιπτώσεις τόσο ως προς την αύξηση των επισκεπτών του μουσείου και την αύξηση της απασχόλησης με τα τεχνικά έργα αναβάθμισης, όσο και ευρύτερα στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της Σπάρτης», επισημαίνει ο Δ. Σπάρτης.

- Σε μια αρχική παρουσίαση του σπουδαίου έργου του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης (Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος) προχωρούν ο Δήμος Σπάρτης και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Υπενθυμίζεται ότι η νέα νοσηλευτική μονάδα θα κατασκευαστεί και θα εξοπλιστεί πλήρως με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος δίπλα στο υφιστάμενο κτήριο. Η παρουσίαση του έργου θα πραγματοποιηθεί σε εκδήλωση, τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου και ώρα 5:00 μμ στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη (Λεωφ. Βαλιώτη & Πλαταιών).

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα