Απογοητευμένοι οι έμποροι από τις ενδιάμεσες εκπτώσεις

Κατάργηση του θεσμού ζητεί η Ομοσπονδία Πελοποννήσου

Σάββατο, 23 Νοέμβριος 2019 08:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Απογοητευμένοι οι έμποροι από τις ενδιάμεσες εκπτώσεις

Οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις, που ξεκίνησαν την 1η Νοεμβρίου και ολοκληρώθηκαν στις 15 Νοεμβρίου, «είχαν αρνητικά αποτελέσματα για την πλειοψηφία των επιχειρήσεων, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος τους κατέγραψαν πτώση στις πωλήσεις τους σε σχέση με πέρυσι», τονίζει η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (ΟΕΕΣΠ).

Όπως ισχυρίζεται η Ομοσπονδία, ένας στους δύο καταστηματάρχες, σύμφωνα με έρευνα δήλωσε πως ο τζίρος των φθινοπωρινών εκπτώσεων του 2019 ήταν χειρότερος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο του 2018, ενώ μόλις μία στις πέντε επιχειρήσεις κατέγραψε καλύτερο τζίρο. «Τα στοιχεία αυτά δικαιώνουν την θέση της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (ΟΕΕΣΠ) για κατάργηση του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων», υπογραμμίζει η Ομοσπονδία, προσθέτοντας ότι «η συνεχόμενη εκπτωτική περίοδος με τις εποχιακές εκπτώσεις και προσφορές και τις επιπλέον δράσεις όπως η “Black Friday”, δεν δημιουργούν πλέον κανένα ενδιαφέρον στον καταναλωτή.  Πρέπει να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα των εμπορικών επιχειρήσεων, τα οποία είναι η έλλειψη ρευστότητας, οι ρυθμίσεις των οφειλών και το χαμηλό διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών λόγω πολλών φορολογικών και λοιπών υποχρεώσεων».

«Δεν αποφέρουν κάτι θετικό
οι ενδιάμεσες εκπτώσεις»
Αίτημα της ΟΕΕΣΠ είναι η κατάργηση του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων, καθώς και των Κυριακών που τις συνοδεύουν. Η Ομοσπονδία ζητά να παραμείνουν οι δυο βασικές εκπτωτικές περίοδοι, μετά το τέλος της καλοκαιρινής και χειμερινής περιόδου. «Αποδεικνύεται ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν αποφέρουν κάτι θετικό στην αγορά και δεν ελκύουν τους καταναλωτές. Επίσης ζητά την λειτουργία των καταστημάτων μόνο τις τρείς Κυριακές των εορταστικών περιόδων (παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, Κυριακή των Βαΐων), πλην των τουριστικών περιοχών, όπου ο ίδιος ο νόμος και οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας το επιτρέπουν. Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές το μόνο που θα επιφέρει είναι  περισσότερα λουκέτα, ανεργία, ύφεση, οξύτερη κρίση και αθέμιτο ανταγωνισμό από τις ξένες πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα», καταλήγει η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα