Περιπολία και πρόστιμο: Η παράνομη στάθμευση στο στόχαστρο της Τροχαίας Σπάρτης

Δευτέρα, 25 Νοέμβριος 2019 00:06 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Περιπολία και πρόστιμο: Η παράνομη στάθμευση στο στόχαστρο της Τροχαίας Σπάρτης

Όλο και λιγότερη ανοχή στην παράνομη στάθμευση επιδεικνύει η Τροχαία Σπάρτης, έχοντας θέσει ως στόχο την αλλαγή οδηγικής συμπεριφοράς στην πόλη, έστω και δια της «τιμωρίας».

Οι «κακές συνήθειες» των οδηγών που αντιτίθενται στον ΚΟΚ, αλλά και στην ποιότητα ζωής στην πόλη, πρέπει να αλλάξουν και όσο εκείνοι αρνούνται να συμμορφωθούν τόσο τα πρόστιμα θα «πέφτουν βροχή».

Όπως η περίπτωση του οδηγού μοτοσυκλέτας που επέλεξε να παρκάρει παράνομα ανάμεσα σε νησίδες της Κ. Παλαιολόγου και σε θέση φύλαξης ποδηλάτων και δεν γλίτωσε την κλήση.

Οι αντιδράσεις ανθρώπων που βρέθηκαν εκείνη τη στιγμή στο σημείο ήταν ανάμεικτες, με ορισμένους να προσπαθούν να αποτρέψουν την παράδοση της κλήσης με τη δικαιολογία ότι «ο οδηγός έρχεται αμέσως να το πάρει» και άλλους να υποδεικνύουν στον αστυνομικό και άλλες παράνομες σταθμεύσεις όπου θα έπρεπε να δοθεί κλήση.

IMG 20191123 140605

Το συγκεκριμένο περιστατικό της φωτογραφίας σημειώθηκε το Σάββατο 23/11, σε μία ημέρα και ώρα αιχμής για την πόλη της Σπάρτης.

Πάντως, αξιοσημείωτο είναι πως ακόμα και με την αυξημένη ενεργοποίηση της Τροχαίας το τελευταίο διάστημα, πολλοί είναι οι οδηγοί οχημάτων που συνεχίζουν να ρισκάρουν με το διπλοπαρκάρισμα, συμπεριφορά που δημιουργεί και τα περισσότερα προβλήματα στην κίνηση των δρόμων.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόστιμο για παράνομη στάση και στάθμευση ανέρχεται στο ποσό των 40,00 ευρώ.