Τίμησαν την Εθνική Αντίσταση και τους 118 στη Σπάρτη (ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, 25 Νοέμβριος 2019 16:20 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τίμησαν την Εθνική Αντίσταση και τους 118 στη Σπάρτη (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο πανελλήνιος εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης, ενώ στην πόλη της Σπάρτης τιμήθηκε η μνήμη των 118 εκτελεσθέντων από τα γερμανικά στρατεύματα της κατοχής στο Μονοδένδρι Λακωνίας

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας με αρχιερατική Θεία λειτουργία, δΔοξολογία για την Εθνική Αντίσταση και επιμνημόσυνη δέηση για τους 118 πατριώτες, υπό του σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιου. Ακολούθησε η επίκαιρη ομιλία της φιλόλογου κ. Αναστασίας Κανελλοπούλου, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Εκείνοι, έπραξαν το καθήκον τους. Εκείνοι ύψωσαν το μνημείο τους, μεγάλο σαν τον Ταΰγετο. Αιώνιο σαν τον Ευρώτα. Οι απόντες πληρώνοντας με το αίμα τους το μεγαλύτερο μέρος του χρέους, μας άφησαν εδώ κάτω με την πεποίθηση πως εμείς θα ολοκληρώσουμε τον αγώνα για το καλό της πατρίδας».

Ακολούθησε η μετάβαση στο Ηρώο των 118 στο Μονοδένδρι, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και πραγματοποιήθηκε ομιλία από εκπρόσωπο τοπικών αντιστασιακών οργανώσεων. Η τελετή ολοκληρώθηκε με την απόδοση τιμών.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης και Νεοκλής Κρητικός, ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Νίκωνας Τζινιέρης, ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων και συλλόγων.

Φωτο: ΙΜΜΣ

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

Χρηστέα Diesel Service
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα