Παραμένει διοικητής στο Νοσοκομείο Σπάρτης ο Σωτ. Μπότσιος

Δευτέρα, 25 Νοέμβριος 2019 17:15 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παραμένει διοικητής στο Νοσοκομείο Σπάρτης ο Σωτ. Μπότσιος

Στη θέση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας-Νοσηλευτικής Μονάδας Σπάρτης παραμένει ο Σωτήρης Μπότσιος, καθώς δεν έγινε δεκτή η παραίτηση που ο ίδιος είχε υποβάλλει μετά τις εθνικές εκλογές. Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Παρασκευής (22/11), το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τους νέους διοικητές και αναπληρωτές διοικητές που αναλαμβάνουν καθήκοντα σε 112 δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, μετά από απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Κατά ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και δημοσιεύματα, η συνέχιση της θητείας του κ. Μπότσιου στη διοίκηση του Νοσοκομείου Σπάρτης αποτελεί και επιθυμία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, καθώς επί των ημερών του ξεκίνησαν οι διεργασίες και ενέργειες που οδήγησαν στην ανακοίνωση της δημιουργίας νέου νοσοκομείου στη Σπάρτη. Εξάλλου, υπάρχει σταθερός δίαυλος επικοινωνίας και καλή συνεργασία του Ιδρύματος Νιάρχος με τον Σωτ. Μπότσιο, ο οποίος ήταν εκείνος που διεκδικούσε επανειλημμένως την κατασκευή νέου νοσοκομείου στη Σπάρτη, που θα αντικαταστήσει το υφιστάμενο παλαιό σανατόριο του 1933.

Πάντως, με ανάρτησή του ο Σωτ. Μπότσιος διευκρινίζει τα εξής: «1. Δεν αντικαταστάθηκα από την θέση του Διοικητή Γ.Ν Λακωνίας, διότι απλούστατα η θητεία μου λήγει τον Απρίλη του '20 και η θέση μου δεν προκηρύχθηκε, 2. Από τις εκλογές ως σήμερα, έχω υποβάλλει δυο φορές την παραίτησή μου για λόγους πολιτικής αξιοπρέπειας και δεν έχει γίνει αποδεκτή. 3. Ως γιατρός του ΕΣΥ, δεν μπορώ να επανέλθω στην προηγούμενη θέση μου, χωρίς την ‘εκδοση πράξης απόλυσης και αντίστοιχου ΦΕΚ».

Ο Κων. Κορωνιός στο Νοσοκομείο Μολαών
Αντίθετα, νέος επικεφαλής ανακοινώθηκε για το Νοσοκομείο Μολάων, όπου επιλέχθηκε να τοποθετηθεί ως αναπληρωτής διοικητής του ΓΝ Λακωνίας ο Σπαρτιάτης κ. Κωνσταντίνος Κορωνιός.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Χρηστέα Diesel Service
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα