Σκληρή ανακοίνωση για τη νέα βεβήλωση μνημείου στους Μολάους

«Το ΚΚΕ έρχεται από πολύ μακριά και πάει πολύ μακριά»

Πέμπτη, 28 Νοέμβριος 2019 16:37 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σκληρή ανακοίνωση για τη νέα βεβήλωση μνημείου στους Μολάους

Για τέταρτη φορά, άγνωστοι βεβήλωσαν το μνημείο που τον Αύγουστο του 2018 έστησε το ΚΚΕ στην Γκαγκανιά Μολάων Λακωνίας για να θυμίζει τη μάχη που διεξήχθη στις 27/4/1944 από τμήμα του ΕΛΑΣ, υπό τη διοίκηση του Μανώλη Σταθάκη, κατά την οποία  εξοντώθηκε ο στρατηγός των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής Φράντς Κρεζ.

Ειδικότερα, η Τομεακή Επιτροπή Λακωνίας του ΚΚΕ αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:  «Το μνημείο είναι αφιερωμένο στην ηρωική αυτή μάχη, στους ΕΛΑΣίτες, στον επικεφαλής τους και στους εκτελεσμένους πατριώτες από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Για άλλη μια φορά, με ακόμη μεγαλύτερο μένος, κατέστρεψαν το μνημείο που τους "μπαίνει" στο μάτι γιατί δεν μπορούν να δεχτούν την αλήθεια, ότι ο λαός μας πάλεψε και νίκησε με αμέτρητες θυσίες το Ναζισμό και πως οι κομμουνιστές πάντα βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας», τονίζει ανάμεσα σε άλλα το ΚΚΕ και προσθέτει:

«Τώρα χρειάζεται να πέσουν στο κενό οι εθνικιστικές και ρατσιστικές κραυγές, να απομονώνεται κάθε ακροδεξιό μόρφωμα που εμφανίζεται στο πολιτικό σκηνικό, όποια προβιά και αν φορά κάθε φορά.

Σήμερα, που οι εξελίξεις είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές λόγω των ανταγωνισμών που οξύνονται στην περιοχή μας, καλούμε κάθε εργαζόμενο, μικρό αγρότη και αυτοαπασχολούμενο, ιδιαίτερα τη νεολαία, δυναμώσει η πάλη ενάντια στην αιτία που εμπλέκει το λαό μας και τους γειτονικούς λαούς σε επικίνδυνες εξελίξεις και δεν είναι άλλη από το κυνήγι του κέρδους. Να δυναμώσει η λαϊκή πάλη που θα απαιτεί να μην συμμετέχει η Ελλάδα στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με την στήριξη των ελληνικών κυβερνήσεων.

Λέμε ξεκάθαρα, για άλλη μια φορά ότι ο λαός και το λαϊκό κίνημα δεν τρομοκρατείται. Έτσι όπως τους τσάκισε η πάλη του λαού στο παρελθόν, έτσι και στο μέλλον θα τους τσακίσει και θα τσακίσει και το σύστημα που τους γεννά και θα τους στείλει στα αζήτητα της ιστορίας, για πάντα αυτή τη φορά», καταλήγει η Τομεακή Επιτροπή Λακωνίας του ΚΚΕ.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα