Το «Πράσινο Ταμείο» επιδοτεί δήμους για αστικές αναπλάσεις

Η περίπτωση της Σπάρτης

Δευτέρα, 02 Δεκέμβριος 2019 13:00 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το «Πράσινο Ταμείο» επιδοτεί δήμους  για αστικές αναπλάσεις

Πρόσκληση σε δήμους όλης της χώρας να υποβάλλουν προτάσεις για την ένταξη ώριμων έργων αστικών αναπλάσεων απευθύνει το «Πράσινο Ταμείο». Τα εν λόγω έργα μπορούν να είναι: α) Αναβαθμίσεις, παρεμβάσεις κοινοχρήστων χώρων με πάρκα –πλατείες – πεζοδρόμους - παιδικές χαρές, β) έργα ποδηλατοδρόμων, γ) παρεμβάσεις διευκόλυνσης της πρόσβασης εμποδιζόμενων ατόμων, δ) ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων, ε) χώροι στάθμευσης, στ) ανακαίνιση ή αποκατάσταση όψης κτιρίων ιδιοκτησίας ΟΤΑ, ζ) Απομάκρυνση αμιάντου κλπ.

Το χρονικό περιθώριο υποβολής αιτημάτων ένταξης είναι από 2 Δεκεμβρίου 2019 έως τις 8 Μαΐου 2020. Σημειωτέον ότι σε ορισμένες περιπτώσεις η χρηματοδότηση δύναται να φθάσει το 100% των έργων.

Η απόφαση της πρόσκλησης ένταξης των συγκεκριμένων έργων, ύψους 55 εκατ. ευρώ, ελήφθη κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης (27/11) του ΔΣ του «Πράσινου Ταμείου», μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα από τη συγκρότησή του.

Η δεύτερη πρόσκληση του «Πράσινου Ταμείου» αφορά στο πρόγραμμα Καινοτόμων Δράσεων με τους Πολίτες, με δικαιούχους ΜΚΟ, ΑΜΚΕ, ΚΟΙΝΣΕΠ, Κοινωφελή Ιδρύματα ή συμπράξεις τους με ΟΤΑ, Πανεπιστήμια κλπ. Ο συνολικός προϋπολογισμός του εν λόγω προγράμματος είναι 1 εκατ. ευρώ και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτημάτων ένταξης είναι η 14η Φεβρουαρίου 2020. Στο πρόγραμμα θα εντάσσονται ολοκληρωμένες προτάσεις ανάπτυξης δράσεων για την: α) Κλιματική αλλαγή, β) απόσυρση πλαστικών μιας χρήσης.

Η ευκαιρία για τη Σπάρτη
Ο Δ. Σπάρτης θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την παραπάνω πρόσκληση του «Πράσινου Ταμείου» για την ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, εφόσον ολοκληρωθεί έγκαιρα ο φάκελος του προτεινόμενου σχεδιασμού. Το χρονικό περιθώριο των 5,5 περίπου μηνών μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων απαιτεί επίσπευση των διαδικασιών, εφόσον υπάρχει ουσιαστικό ενδιαφέρον.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος