Εκδίδονται συλλεκτικά νομίσματα για τη Μάχη των Θερμοπυλών!

«Ναι» από το Υπουργείο Οικονομικών στην πρόταση Δούκα

Δευτέρα, 02 Δεκέμβριος 2019 18:03 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκδίδονται συλλεκτικά νομίσματα για τη Μάχη των Θερμοπυλών!

Θετική ήταν η ανταπόκριση του Υπουργείου Οικονομικών στην πρόταση του δημάρχου Σπάρτης κ. Πέτρου Δούκα να συμπεριληφθεί στο Νομισματικό Πρόγραμμα του 2020, η έκδοση αργυρών και χρυσών συλλεκτικών νομισμάτων με θέμα τον εορτασμό των 2.500 ετών από τη Μάχη των Θερμοπυλών και μέρος αυτών να δοθούν στο Δήμο Σπάρτης για χρήση στις επετειακές εκδηλώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στις 16/9/2019, στο πλαίσιο του σχεδιασμού των εκδηλώσεων για τον ιστορικό εορτασμό, αλλά και της παγκόσμιας προβολής που ο Π. Δούκας επιθυμεί να προσδώσει στη συγκεκριμένη επέτειο, ο δήμαρχος Σπάρτης είχε αποστείλει σχετική επιστολή-πρόταση στον υφυπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Τελικά, μετά από περίπου δύο μήνες, η πρόταση έγινε αποδεκτή από το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς με έγγραφό του (με ημερομηνία 22/11/2019) ο υφυπουργός ενημέρωσε τον δήμαρχο Σπάρτης ότι θα γίνει έκδοση τριών συλλεκτικών νομισματικών προϊόντων, αλλά και αναμνηστικού κέρματος κυκλοφορίας των 2 ευρώ!

Μάλιστα, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης έχει προσκληθεί από τον Π. Δούκα να επισκεφθεί τη Σπάρτη για την επίσημη παρουσίαση των συγκεκριμένων  εκδόσεων.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος