Μετέφεραν κι άλλους μετανάστες-πρόσφυγες στη Σπάρτη (ΦΩΤΟ)

Το μεσημέρι της Παρασκευής - Η συνάντηση πολιτών της Σπάρτης με τον δήμαρχο Π. Δούκα

Παρασκευή, 06 Δεκέμβριος 2019 17:08 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μετέφεραν κι άλλους μετανάστες-πρόσφυγες στη Σπάρτη (ΦΩΤΟ)

Νέος αριθμός μεταναστών-προσφύγων κατέφτασε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής (6/12) στο ξενοδοχείο «Sparta Inn» στη Σπάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», λεωφορείο μετέφερε περίπου 40 αλλοδαπούς, άγνωστης υπηκοότητας, οι οποίοι αποβιβάστηκαν και εισήλθαν στον χώρο του ξενοδοχείου όπου θα φιλοξενηθούν μαζί με τα υπόλοιπα άτομα που αφίχθησαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Μετά τον ερχομό νέων αλλοδαπών, εκτιμάται ότι στο «Sparta Inn» διαμένει συνολικός αριθμός που ξεπερνά τα 300 άτομα.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες και δημοσιεύματα, κάνουν λόγο για άφιξη μεγάλου αριθμού μεταναστών-προσφύγων το επόμενο διάστημα, οι οποίοι φέρονται ότι θα εγκατασταθούν σε ειδικούς χώρους σε άλλες περιοχές της Λακωνίας στους Δήμους Αν. Μάνης, Ευρώτα και  Μονεμβασίας.

Συνάντηση πολιτών με Δούκα
Εξάλλου, αντιπροσωπεία της ομάδας πολιτών «Δίκτυο Ελληνισμού Λακωνίας» είχε  συνάντηση με τον δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Δούκα και τους αντιδημάρχους κκ Δημήτριο Καπονικολό, Μιχάλη Βακαλόπουλο, Αθανάσιο Καρλαύτη, Χρήστο Κανακάκο και κ. Γεωργία Ζαχαράκη, όπου συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν την εγκατάσταση μεταναστών-προσφύγων στη Σπάρτη.

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα από όλους και πνεύμα συνεργασίας προς αντιμετώπιση -από κοινού- τυχόν ζητημάτων μπορεί να παρουσιαστούν. Η ομόφωνη απόφαση που ελήφθη ήταν η δημιουργία επιτροπής εκπροσώπων πολιτών κι ενός αντιδημάρχου (σσ ορίστηκε ο Αθ. Καρλαύτης), η οποία θα παρακολουθεί στενά το θέμα των αλλοδαπών που μεταφέρθηκαν στην πόλη και θα συνεδριάζει τακτικά για οποία τυχόν προβλήματα προκύψουν.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει χαρακτηριστικά το «Δίκτυο Ελληνισμού Λακωνίας», ο δήμαρχος δεσμεύτηκε κατηγορηματικά «ότι δεν θα δεχθεί με τίποτα, οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά, ούτε καν πρόκληση που θα φέρει αναστάτωση στους πολίτες της Σπάρτης και των γύρω χωριών του δήμου, όσον αφορά τα ήθη και έθιμα της Ελληνικής κοινωνίας, το θρησκευτικό αίσθημα της ελληνορθόδοξης πίστης, αλλά και της προσβολής της προσωπικότητας και αξιοπρέπειας των πολιτών του δήμου μας».

Τα παραπάνω ξεκαθάρισε ο δήμαρχος Σπάρτης και στη συνάντηση που είχε με τους μετανάστες-πρόσφυγες, από την πρώτη μέρα που έφτασαν στη Σπάρτη, ζητώντας τους χαρακτηριστικά «να σεβαστούν τον τόπο διαμονής και φιλοξενίας τους, τα ήθη μας, καθώς και να είναι υποδειγματικοί στη συμπεριφορά τους, μη δίνοντας καμία αφορμή για οποιοδήποτε παράπονο».

synantisi Diktuou me Douka

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia