ΠΔΕ, απορρίμματα και υδατικοί πόροι στη συνάντηση Νίκα-Θεοδωρικάκου

Τετάρτη, 11 Δεκέμβριος 2019 16:03 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
ΠΔΕ, απορρίμματα και υδατικοί πόροι στη συνάντηση Νίκα-Θεοδωρικάκου

Να μην μειωθεί η δαπάνη του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ζήτησε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας από τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, με τον οποίον συναντήθηκε την Τρίτη (10/12) στην Αθήνα μαζί με τους υπόλοιπους περιφερειάρχες της χώρας.

Στη συνάντηση, στην οποία μετείχε επίσης και ο υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα αυτοδιοίκησης και εκλογών Θοδωρής Λιβάνιος, ο Π. Νίκας ζήτησε ακόμα να υπάρξει γρήγορη διεκπεραίωση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας από το παρατηρητήριο οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ.

Επιπλέον, επισήμανε ότι «είναι απολύτως απαραίτητη η επίλυση διοικητικών θεμάτων που συνδέονται με τη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά και το πρόβλημα της διαχείρισης των υδατικών πόρων», καθώς -όπως τόνισε ο Π. Νίκας- «η διαχείριση, τόσο των απορριμμάτων όσο και των υδατικών πόρων, χρειάζεται νέα νομοθετική ρύθμιση».

Ακόμα, ο κ. Νίκας ζήτησε από τον υπουργό να δοθεί η δυνατότητα πρόσληψης δικηγόρων με έμμισθη εντολή από την Περιφέρεια, καθώς το μέχρι τώρα κόστος που επιβαρυνόταν η Περιφέρεια ήταν πολύ υψηλό. Η ανταπόκριση του Τάκη Θεοδωρικάκου στο συγκεκριμένο αίτημα ήταν θετικό, διαβεβαιώνοντας τον περιφερειάρχη ότι θα εκπληρωθεί άμεσα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών κάλεσε τους περιφερειάρχες να έχουν μια «πολύ και ουσιαστική συνεργασία με το υπουργείο, σε σχέση με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έρχονται, ιδιαίτερα όσον αφορά τη μεταφορά μεγάλου αριθμού αρμοδιοτήτων, μαζί με τους ανάλογους πόρους, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση προς τις Περιφέρειες και τους δήμους», υπενθυμίζοντας ότι η μεταφορά αυτή αφορά αρμοδιότητες για τις οποίες δεν υφίσταται συνταγματικό κώλυμα.

Ο υπουργός, τέλος, κάλεσε τις περιφέρειες να μετάσχουν ενεργά στη συζήτηση ως προς το πιο πάνω ζήτημα, η οποία -όπως είπε- θα διαρκέσει αρκετά.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος