Στα «σκαριά» η δημιουργία Συνδέσμου Αγροτικών Επιχειρήσεων Σπάρτης!

Το πλάνο του Π. Δούκα για το «made in Sparta»

Παρασκευή, 13 Δεκέμβριος 2019 16:38 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στα «σκαριά» η δημιουργία Συνδέσμου Αγροτικών Επιχειρήσεων Σπάρτης!

Τον σχεδιασμό του για την αγροτική-οικονομική ανάπτυξη της Σπάρτης ξεδιπλώνει ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας.

Καινοτομία αποτελεί η εξαγγελία για δημιουργία Συνδέσμου Αγροτικών Επιχειρήσεων Σπάρτης, με στόχο κατά τον κ. Δούκα «να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις σε θέματα εξαγωγών, βελτίωσης των συστημάτων μάρκετινγκ, επικοινωνίας και πληροφορικής τους, συστημάτων προμηθειών εφοδίων, σεμιναρίων βελτίωσης της αγροτικής παραγωγικότητας, αξιοποίησης των προγραμμάτων τύπου ΕΣΠΑ».   

Σημειώνεται ότι την εν λόγω πρωτοβουλία πρόκειται να συντονίσει ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Μενούτης μαζί με τον αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης Θανάση Καρλαύτη.

doukasΣτο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Δούκας αναλαμβάνει πρωτοβουλία για συνεννόηση και συμφωνία με μεγάλες βιομηχανίες αυτοκινήτων, φορτηγών, αγροτικών εφοδίων, τράπεζες, κλπ., «για να κάνουν ουσιαστικές εκπτώσεις στα μέλη του συνδέσμου μας. Ήδη μας ήρθαν δύο προσφορές πριν καν αρχίσουμε», όπως επισημαίνει.

Επίσης, ο Π. Δούκας κάνει λόγο για «δημιουργία κάποιου σήματος του τύπου Made in Sparta 300/2500, αλλά κάπως πιο ευρηματικό».  Για το τελευταίο, μάλιστα, ανέφερε ότι θα ζητηθεί η… «βοήθεια του κοινού», μέσω κάποιου Πανελλήνιου διαγωνισμού, που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Επιπλέον, πρόθεση του δημάρχου αποτελεί η δημιουργία παντοπωλείου «τύπου της δεκαετίας 1950/60» που θα διαθέτει όλα τα αγροτικά και βιοτεχνικά προϊόντα που παράγονται στη Σπάρτη. «Θα καλέσουμε τους καταστηματάρχες τροφίμων/ ιδιοκτήτες παντοπωλείων/ σούπερ μάρκετ να μας κάνουν σχετικές προτάσεις και υποδείξεις», εξηγεί σχετικά.

Πέραν των άλλων, ο Π. Δούκας ανακοίνωσε και τη διοργάνωση του «SPARTAGROTICA», ενός μεγάλου  αγροτικού συνεδρίου κι έκθεσης προϊόντων της περιοχής, που προγραμματίζεται για το διάστημα 25 έως 29 Ιουνίου 2020.

«Θα δώσουμε έμφαση και στη γυναικεία αγροτική επιχειρηματικότητα», ισχυρίζεται τέλος ο δήμαρχος Σπάρτης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland