Αγανάκτηση για την υποστελέχωση στο Νοσοκομείο Μολάων

Προσλήψεις γιατρών απαιτούν οι εργαζόμενοι - Στο στόχαστρο ο διοικητής του ΓΝ Λακωνίας Σωτ. Μπότσιος

Δευτέρα, 16 Δεκέμβριος 2019 13:20 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αγανάκτηση για την υποστελέχωση στο Νοσοκομείο Μολάων

Σε νέα διαμαρτυρία για την έλλειψη ιατρικού προσωπικού και τη συνακόλουθη δυσλειτουργία της εφημεριακής κάλυψης προχωρά ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων.

Την Τετάρτη 11/12 υπήρξε προγραμματισμένη συνάντηση των εργαζομένων με την αναπληρώτρια διοικήτρια κ. Κατερίνα Μανωλάκου, στην οποία τα μέλη του συλλόγου υπέβαλαν ερώτηση σχετικά με τις ιατρικές εφημερίες του τρέχοντος μηνός. «Μείναμε έκπληκτοι από την απάντηση με το εντέλλεσθε του Διοικητή κ. Σωτήρη Μπότσιου στη μοναδική Αναισθησιολόγο μας», αναφέρουν εκ μέρους του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων η πρόεδρος Διονυσία Κρέζου και η αναπληρώτρια γραμματέας κ. Σοφία Αναστασάκη και προσθέτουν: «Η διαταγή αφορά τη κάλυψη του Νοσοκομείου Σπάρτης με 2 εφημερίες από τις 8 που ορίζει ο Νόμος. Το ίδιο συνέβη και το μήνα Νοέμβριο χωρίς το εντέλλεσθε κατόπιν συνεννόησης, στερώντας όμως πάλι την εφημεριακή κάλυψη του Νοσοκομείου Μολάων αντί για 8 σε 6 ημέρες....»

Όπως ισχυρίζεται ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων, «η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται να συμπληρώσει το πάζλ της στάσης του Διοικητή του Νοσοκομείου Λακωνίας προς το Νοσοκομείο Μολάων. Απαξιώνει τους πολίτες, υποβαθμίζοντας τις υπηρεσίες υγείας στην ήδη τραγική κατάσταση από την έλλειψη ειδικών γιατρών. Δημιουργεί ανασφάλεια με τις αποφάσεις και τις προτάσεις του σε εργαζόμενους και πολίτες. Η δικαιολογία της μη εκδήλωσης ενδιαφέροντος γιατρών υφίσταται μόνο για τη θέση του Παθολόγου. Στις υπόλοιπες υπάρχουν αιτήσεις από το 2018 με καθυστέρηση στις διαδικασίες ολοκλήρωσης τους από τα συμβούλια κρίσης. Ενισχύει την άποψή μας ότι με τη συνδιοίκηση “το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό”. Γιατί δεν έχουμε βιώσει κάτι ανάλογο. Οι χειρουργοί και οι ορθοπεδικοί μας, διακομίζουν περιστατικά λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων. Φοβόμαστε τη περίπτωση αποχώρησης γιατρών εξαιτίας του συγκεκριμένου προβλήματος....», υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι και καταλήγουν ως εξής: «Ζητάμε από τον κ. Σ. Μπότσιο να “κατασκηνώσει” στο Υπουργείο Υγείας- 6ΥΠΕ και να προσλάβει γιατρούς! Ζητάμε από τον κ. Διοικητή να συνειδητοποιήσει ότι είναι διορισμένος με αρμοδιότητα στο Νοσοκομείο μας επιτέλους και να το υποστηρίξει με όλες τις απαραίτητες ενέργειες!»

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών