Ψήφισαν «λευκό» οι ταξιτζήδες της Σπάρτης

Ο λόγος για την τελική επιλογή στο Δημοτικό Συμβούλιο

Δευτέρα, 16 Δεκέμβριος 2019 14:03 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ψήφισαν «λευκό» οι ταξιτζήδες της Σπάρτης

Στις κάλπες προσήλθαν οι ιδιοκτήτες ταξί της Σπάρτης με διακύβευμα τον χρωματισμό των οχημάτων τους. Στην εκλογική διαδικασία που διεξήχθη το Σάββατο (14/12) στο παλαιό δημαρχείο Σπάρτης η πλειοψηφία των αυτοκινητιστών (ψήφοι 34 έναντι 24) τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του εξωτερικού χρώματος των ταξί από το παραδοσιακό κόκκινο στο λευκό. Συνολικά ψήφισαν 58 από τους συνολικά 63 αυτοκινητιστές της Σπάρτης.

Σε σχετική ανακοίνωση το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Σπάρτης & Υπολοίπου Λακωνίας «Η Απέλλα» αναφέρει τα εξής: «Ύστερα από πρόταση του Δημάρχου Σπάρτης και των Επικεφαλής των Παρατάξεων κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 9η Δεκεμβρίου 2019, ελήφθη σχετική απόφαση του Σωματείου μας, όπου με ευθύνη και ενέργειες αυτού, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 από ώρα 15:00 έως 19:00 στο παλαιό Δημαρχιακό Μέγαρο Σπάρτης μυστική ψηφοφορία στην οποία είχαν κληθεί όλοι οι ιδιοκτήτες των ταξί της Δ.Ε. Σπάρτης προκειμένου να εκφράσουν -δια της μυστικής ψήφου τους- την άποψή τους επί του θέματος αλλαγής ή μη του εξωτερικού χρωματισμού των ταξί από κόκκινο σε λευκό.    

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε με συμμετέχοντες παρατηρητές από την πλευρά του Δήμου, τον κ. Μακρή Χρήστο, σύμβουλο του Δημάρχου Σπάρτης και την κα Μπέσσυ Πολυζωγοπούλου, σύμβουλο της τοπικής Κοινότητας Σπαρτιατών τους οποίους θερμά ευχαριστούμε για τη συμβολή τους.

Σε μια καθ’ όλα άψογη και δημοκρατική διαδικασία, υπήρξε σχεδόν καθολική συμμετοχή των ιδιοκτητών ταξί της Δ.Ε. Σπάρτης, δεδομένου ότι προσήλθαν και ψήφισαν 58 ιδιοκτήτες επί 63 ταξί, ήτοι το 92%.

Επί του αποτελέσματος της ψηφοφορίας διαπιστώθηκαν:
- 34 προτιμήσεις-ψήφοι για το λευκό χρωματισμό (58,62%).
- 24 προτιμήσεις-ψήφοι για τον -υφιστάμενο- κόκκινο χρωματισμό (41,38%)», καταλήγει η ανακοίνωση του Σωματείου «Απέλλα».

Η απόφαση στο ΔΣ Σπάρτης
Την ίδια στιγμή, οι αυτοκινητιστές που ανήκουν σε άλλα σωματεία-κοινοπραξία της πόλης  έχουν εναντιωθεί στην αλλαγή του χρώματος των ταξί. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 9/12/2019, εκπρόσωποι σωματείων εκδήλωσαν την αντίθεσή τους, ισχυριζόμενοι ότι θα δημιουργηθεί σύγχυση και αλλοπρόσαλλη εικόνα με ύπαρξη ταξί διαφόρων χρωμάτων (κόκκινο, αποχρώσεις του κόκκινου και λευκό), στο μεσοδιάστημα που θα ακολουθήσει (σσ αναφέρθηκε 6-7 χρόνια) μέχρι όλα τα οχήματα να αποκτήσουν κοινό χρωματισμό. Με αυτή την άποψη ταυτίστηκαν ο δήμαρχος και άλλα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς μεταξύ άλλων τονίστηκε ότι -πέρα από συναισθηματικούς λόγους διατήρησης του κόκκινου- η αλλαγή χρωματισμού δεν αποτελεί το μείζον πρόβλημα το οποίοι καλείται να αντιμετωπίσει αυτή τη στιγμή η πόλη.

Πάντως, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου είχαν ισχυριστεί ότι θα υιοθετήσουν βάσει της επιθυμίας της πλειοψηφίας των ιδιοκτητών ταξί, όπως θα αποτυπωθεί μέσα από την ψηφοφορία. Ο δήμαρχος Π. Δούκας είχε επισημάνει ότι η πλειοψηφία υπέρ μιας εκ των δύο επιλογών πρέπει να είναι ισχυρή. Πλέον, μετά το αποτέλεσμα υπέρ του λευκού χρωματισμού, το θέμα αναμένεται να επανέλθει στο «τραπέζι» του συμβουλίου, το οποίο θα είναι και αυτό που θα καθορίσει τις εξελίξεις.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών