«Μαύρα» Χριστούγεννα για τον περιφερειακό Τύπο

Πέμπτη, 19 Δεκέμβριος 2019 19:40 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Μαύρα» Χριστούγεννα για τον περιφερειακό Τύπο

Στην αιφνίδια και άνευ αιτιολόγησης κυβερνητική απόφαση για ματαίωση του προγράμματος ενίσχυσης του περιφερειακού και τοπικού Τύπου αντιδρά ο Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων. Σε σχετική ανακοίνωσή τους, οι εκδότες κάνουν λόγο για συμπεριφορές απαξιωτικές απέναντι στην ελληνική περιφέρεια και τον Τύπο της.

Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Το Πρόγραμμα ενίσχυσης του περιφερειακού και τοπικού Τύπου ματαιώθηκε σιωπηρά, επιδεινώνοντας την οικονομία των επιχειρήσεων και τη θέση της εργασίας σ' αυτές. Κανείς εκ των αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων, που ως γνωστόν εδρεύουν στο πρωθυπουργικό Γραφείο εφόσον εκεί μεταφέρθηκαν οι σχετικές αρμοδιότητες, δεν είχε τη δημοκρατική ευαισθησία και την ευγένεια τουλάχιστον να ενημερώσει για τους λόγους της μη εφαρμογής αυτής της νομοθετημένης υποχρέωσης απέναντι στις επιχειρήσεις του περιφερειακού Τύπου. Κι ας ήταν αυτή, η ελάχιστη ανταπόδοση πόρων, ουσιαστικά υπέρ της απασχόλησης στον περιφερειακό και τοπικό Τύπο, για την εκτίναξη των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια με την επίκληση μνημονιακών προβλέψεων.

Η έργω απαξιωτική και προσβλητική συμπεριφορά αποκαλύπτει τις εδραιωμένες, χρόνιες και  μη ομολογημένες πεποιθήσεις για την ελληνική περιφέρεια και τον Τύπο της, σε απόλυτη αντίθεση με τις προεκλογικές εξαγγελίες.
 

Ο Σύνδεσμος Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων υπενθυμίζεται ότι πρωτοστάτησε τον Απρίλιο του 2019 σε πανελλαδική διαμαρτυρία των επιχειρήσεων Τύπου για τις επαχθείς εναντίον τους ρυθμίσεις, γεγονός που προκάλεσε και τη νομοθέτηση του τετραετούς Προγράμματος ενίσχυσης.

Ο ΣΗΠΕ θα εμμείνει σ' αυτήν την στάση αρχών, καλώντας τους φορείς της ελληνικής περιφέρειας να πράξουν αναλόγως και τους βουλευτές να μεταφέρουν το δίκαιο αίτημα στη Βουλή και να ζητήσουν την άμεση εφαρμογή του Προγράμματος.  Ο ΣΗΠΕ επιφυλάσσεται κάθε νομίμου δικαιώματος των μελών του απέναντι σ' αυτήν και σε κάθε άλλη τέτοια διοικητική αυθαιρεσία».