Τα είπαν Δούκας και Ρομά με στόχο καταλυτικές λύσεις σε προβλήματα (ΦΩΤΟ)

Τα αιτήματα που έθεσε η κάθε πλευρά

Παρασκευή, 20 Δεκέμβριος 2019 17:45 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τα είπαν Δούκας και Ρομά με στόχο καταλυτικές λύσεις σε προβλήματα (ΦΩΤΟ)

 Συνάντηση με εκπροσώπους των Ρομά που διαμένουν σε καταυλισμούς στην ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης είχε το απόγευμα της Πέμπτης 19 Δεκεμβρίου ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», στη φιλική συζήτηση που διεξήχθη σε καλό κλίμα και οι δυο πλευρές έθεσαν τους προβληματισμούς τους στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων, με τον Π. Δούκα να δεσμεύεται για εξεύρεση λύσεων σε κάποια από τα προβλήματα που τους απασχολούν, όπως την ένταξη   σε καθεστώς νόμιμης κατανάλωσης ρεύματος -την οποία επιθυμούν-, αλλά και την εύρεση εργασίας.

Στον αντίποδα, από πλευράς δήμου απαιτήθηκε η καταστολή έκνομων ενεργειών που συχνά έχουν πρωταγωνιστές Ρομά, ενώ ζητήθηκε η φοίτηση όλων των παιδιών σε σχολεία.

Αναφορικά με την παραβατικότητα, οι εκπρόσωποι των Ρομά παραδέχτηκαν ότι κάποια από τα μέλη της κοινότητάς τους προβαίνουν σε παράνομες πράξεις κι ενέργειες, ωστόσο ισχυρίστηκαν ότι ένα μεγάλο ποσοστό διαρρήξεων-κλοπών διαπράττεται από αλλοδαπούς, όμως οι κατηγορίες βαραίνουν στη συνέχεια τους αθίγγανους.

Οι εκπρόσωποι των Ρομά υποσχέθηκαν στον δήμαρχο Σπάρτης ότι θα προχωρήσουν σε συζήτηση και συνεννόηση με όλα τα μέλη της κοινότητάς τους με στόχο τον περιορισμό -κατά το δυνατό- των κρουσμάτων παραβατικότητας και άλλων πράξεων-συμπεριφορών, οι οποίες μπορούν να χαρακτηριστούν ως έκνομες ή μη αποδεκτές.

80749849 2663414743792692 7970030546145247232 n

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών