Στο πλευρό των εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων το Επιμελητήριο Λακωνίας

Δευτέρα, 23 Δεκέμβριος 2019 17:46 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στο πλευρό των εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων το Επιμελητήριο Λακωνίας

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, στην έδρα του Επιμελητηρίου στο Γύθειο συνάντηση της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Λακωνίας με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Μολάων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από απόφαση του συμβουλίου του σωματείου και σχετικού αιτήματος, προκειμένου να ενημερώσουν τη διοίκηση του Επιμελητηρίου για το έργο, την κατάσταση, τις δυνατότητες και τα προβλήματα του δεύτερου μεγαλύτερου νοσοκομείου της Λακωνίας. Το σωματείο εκπροσώπησε η πρόεδρος κ. Διονυσία Κρέζου και η αντιπρόεδρος κ. Δήμητρα Θεολογίδου.

Στο καλωσόρισμά του, ο πρόεδρος κ. Ιωάννης Παναρίτης δήλωσε ότι «η κοινωνία δε μπορεί να μιλά για ανάπτυξη και η επιχειρηματικότητα δε δύναται να βελτιώνεται χωρίς δομές υγείας που θα καλύπτουν τόσο τις ανάγκες του μόνιμου πληθυσμού όσο και τις απαιτήσεις της τουριστικής περιόδου».

Η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Μολάων κ. Κρέζου έθεσε υπόψη της διοίκησης, στοιχεία που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα και λειτουργικότητα του Νοσοκομείου Μολάων, αλλά και τις ανάγκες σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και υποδομές. Ανέπτυξε, ιδιαίτερα, τις αυξημένες ανάγκες της μονάδας Τεχνητού Νεφρού και τις ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί από τη διοίκηση και το σωματείο για την επέκτασή της, την καθυστέρηση πρόσληψης προσωπικού (λειτουργία Συμβουλίων Κρίσης), αλλά και την ιδιαιτερότητα της νότιας Λακωνίας (απομακρυσμένες περιοχές, κάλυψη τουριστικής περιόδου), «που καθιστά επιτακτική την ανάγκη αναβάθμισης και διοικητικής αυτοτέλειας του νοσοκομείου», όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά. Ακόμα, επί τάπητος τέθηκε η παροχή κινήτρων (πχ δωρεάν διαμονή) για την επίλυση του προβλήματος των χαμηλών οικονομικών απολαβών, «γεγονός που αποτελεί αντικίνητρο για την ανάληψη υπηρεσίας στην περιοχή», όπως επισημάνθηκε.

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον τα στοιχεία που παρέθεσε η Δ. Κρέζου και δήλωσε πως «είναι γνωστό το έργο του νοσοκομείου στην τοπική κοινωνία και γενικότερα στη Λακωνία», τονίζοντας πως «αυτό επιτυγχάνεται με την αμέριστη αφοσίωση και προσπάθεια όλου του προσωπικού του νοσοκομείου».

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου δεσμεύτηκε ότι θα μελετήσει, τόσο τα στοιχεία, όσο και τα αιτήματα και θα τα εντάξει στο πλαίσιο των προτάσεών του προς την κεντρική διοίκηση για την ικανοποίησή τους.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα