Η Πυροσβεστική τίμησε τους προστάτες της στο Γύθειο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Τρίτη, 24 Δεκέμβριος 2019 16:01 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η Πυροσβεστική τίμησε τους προστάτες της στο Γύθειο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, ακολουθώντας το τελετουργικό της ημέρας, την Τρίτη (17/12) η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου Πύραρχος «Κωνσταντίνος Καστρής» τίμησε τους προστάτες του Πυροσβεστικού Σώματος, Άγιους Τρείς Παίδες εν Καμίνω.

Το εορταστικό πρόγραμμα της ημέρας άρχισε με την τέλεση αρχιερατικής Θείας λειτουργίας ιερουργούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ΄ στο παρεκκλήσιο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος του Επισκοπείου της ΙΜ Μάνης. Μετά το πέρας της λειτουργίας, στο κήρυγμά του ο σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο και τα γεγονότα που αντιμετώπισαν οι Τρείς Παίδες Ανανίας, Αζαρίας και Μισαήλ, συνδέοντας τον βίο τους με την καθημερινή αναμέτρηση των πυροσβεστών με την απειλή της πυρκαγιάς. Ακολούθησε προσφορά αρτοκλασίας υπέρ υγείας των μονίμων και εθελοντών πυροσβεστών της ΠΥ Γυθείου, του ΠΚ Κυθήρων και των Εθελοντικών ΠΣ Μυρτιάς και Πετρίνας.

Στη συνέχεια, το εορταστικό πρόγραμμα μεταφέρθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «ΛΑΣ», όπου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση για το έργο και τις δράσεις που επιτελεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου τα τελευταία χρόνια και τον σημαντικό ρόλο που έχουν στην πυροπροστασία του τόπου μέσω της διασποράς των πυροσβεστικών δυνάμεων οι δύο εθελοντικού πυροσβεστικοί σταθμοί.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τιμητικές – αναμνηστικές πλακέτες σε τρείς απόστρατους της ΠΥ Γυθείου, τους Πυρονόμους ε.α. Κυριάκο Σιμάκο, Γιώργο Αϊβαλιώτη και Πιέρρο Μπαθρέλο, διατηρώντας έτσι την παράδοση της υπηρεσίας. Παράλληλα, παραδόθηκαν στους δικαιούχους οι «βεβαιώσεις παρακολούθησης» του εκπαιδευτικού προγράμματος «Βασικές Αρχές Πυροπροστασίας Εκπαίδευση Προσωπικού ΟΤΑ». Τιμητικές – ευχαριστήριες πλακέτες παρέλαβαν γλύπτης Πέτρος Γεωργαρίου και ο επιχειρηματίας Παναγιώτης Μιχαλίτσης για την ανιδιοτελή προσφορά τους και υποστήριξη της υπηρεσίας. Ακολούθησε μικρή δεξίωση προσφορά του ξενοδοχείου ΛΑΣ.

Τις εορταστικές εκδηλώσεις της ΠΥ Γυθείου τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης, ο δήμαρχος Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος ο οποίος τιμήθηκε για την διαρκή συνεισφορά του Δήμου Ευρώτα στην διατήρηση και συντήρηση του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Μυρτιάς και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αν. Μάνης Παναγιώτης Τσιριγώτης, ο οποίος τιμήθηκε -εκπροσωπώντας τον δήμαρχο κ. Πέτρο Ανδρεάκο- για τη διαρκή συνεισφορά του Δήμου Ανατολικής Μάνης στη διατήρηση και συντήρηση του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Πετρίνας

Παρέστησαν, ακόμα, η αντιδήμαρχος Αν. Μάνης κ. Ελένη Δρακουλάκου η πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αν. Μάνης κ. Γεωργία Λυροφώνη, ο πρόεδρος της ΤΚ Γυθείου κ. Ιωάννης Μπελεγρής και ο διοικητής του ΑΤ Γυθείου, Υπαστυνόμος Α΄ κ. Γεώργιος Βασιλάκος.

Δείτε το video

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών