Συμβουλές ασφαλούς οδήγησης για την επερχόμενη κακοκαιρία

Στον αυτ/δρομο Κορίνθου-Καλαμάτας και Λεύκτρο-Σπάρτη

Παρασκευή, 03 Ιανουάριος 2020 15:45 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συμβουλές ασφαλούς οδήγησης για την επερχόμενη κακοκαιρία

 Ενόψει των χιονοπτώσεων που αναμένονται στην Πελοπόννησο και σε άλλες περιοχές της χώρας τις προσεχείς ημέρες (κυρίως από Κυριακή και έπειτα), αλλά και της αναμενόμενης αυξημένης κυκλοφορίας λόγω των εορτών, η εταιρία διαχείρισης του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας και κλάδου  Λεύκτρο-Σπάρτη, «Μορέας ΑΕ» εξέδωσε τα ακόλουθα προληπτικά μέτρα που απευθύνονται στους οδηγούς:
- Συμβουλευθείτε το δελτίο πρόγνωσης καιρού, ώστε να αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων. Κινηθείτε μόνο εφόσον είναι απολύτως απαραίτητο.
- Να έχετε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες και βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πως να τις τοποθετείτε.
- Φροντίστε να έχετε προμηθεύσει με επαρκή ποσότητα καυσίμου το ρεζερβουάρ του οχήματός σας.
- Προσαρμόστε τον τρόπο οδήγησης και την ταχύτητά σας στις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.
- Κρατάτε αποστάσεις ασφαλείας από τα εκχιονιστικά μηχανήματα και να μην τα προσπερνάτε. Αφήστε τα να κινηθούν μπροστά σας και να απομακρύνουν το χιόνι για την ασφάλειά σας.
- Αν χρειαστεί να σταματήσετε στον αυτοκινητόδρομο, σταματήστε μόνο δεξιά. Η αριστερή λωρίδα πρέπει να παραμένει πάντα ανοιχτή ώστε να διέρχονται τα εκχιονιστικά.
- Ακολουθείτε τις οδηγίες της Τροχαίας.
- Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης καλέστε στο 1025 ή στο 2710562000.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών