Σπάρτη και Τάραντας διευρύνουν τη συνεργασία τους

Οι ενέργειες του Ινστιτούτου Σπάρτης

Τρίτη, 07 Ιανουάριος 2020 16:13 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σπάρτη και Τάραντας διευρύνουν τη συνεργασία τους

Συνάντηση για τη διερεύνηση πεδίων συνεργασίας και κοινών δράσεων πραγματοποίησαν η πρόεδρος του Ινστιτούτου Σπάρτης κ. Αναστασία Κανελλοπούλου και οι ιδρυτές του «Museo Spartano Taranto», Δρ. Marcelo Bellaccico, Ivana Marraffa & Roberto Bellaccico στο Ξενοδοχείο «Μενελάιον» κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων και συγκεκριμένα την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019.

«Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, δεδομένης της ειλικρινούς εκτίμησης και αγάπης των φιλοξενούμενων Ιταλών για την πόλη μας, και ετέθησαν επί τάπητος όλα τα άμεσα σχέδια κοινού ενδιαφέροντος», αναφέρει το Ινστιτούτο Σπάρτης. Συγκεκριμένα, επετεύχθη συμφωνία για την κατάθεση από κοινού πρότασης στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Horizon 2020» με σκοπό τη δημιουργία μουσειοσκευών, δηλαδή παιχνιδιών που θα στοχεύουν στην διαπαιδαγώγηση  των παιδιών σε σχέση με την ιστορία της Σπάρτης και την ανάπτυξη του ελληνορωμαϊκού πολιτισμού στη Σπάρτη και τον Τάραντα. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Σπάρτης, «οι εν λόγω μουσειοσκευές θα στοχεύουν και στην ομαλή ένταξη των προσφυγόπουλων στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα, πυλώνα της οποίας αποτελεί η πολιτιστική παράδοση της Ελλάδας και της Ιταλίας».

Το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθεί επίσημη επίσκεψη αντιπροσωπείας του Ινστιτούτου Σπάρτης με επικεφαλής την πρόεδρο κ. Κανελλοπούλου στον Τάραντα της Ιταλίας. «Το εν λόγω ταξίδι αποσκοπεί στη σύσφιξη των σχέσεων με τη φιλελληνική κοινότητα της Κάτω Ιταλίας και την αποτύπωση του αξιόλογου έργου που έχει τελεσθεί στη μοναδική αυτή αποικία των αρχαίων Σπαρτιατών», επισημαίνει το Ινστιτούτο Σπάρτης.

«Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε εγκαρδίως τον κ. Μάριο Τζωρτζάκη για την πολύτιμη συνεισφορά του στην πραγματοποιηθείσα συνάντηση και να εκφράσουμε την πεποίθηση ότι θα παίξει έναν ιδιαίτερο ρόλο στην παραπέρα συνεργασία του Ινστιτούτου Σπάρτης με το «Museo Spartano Taranto”», καταλήγει το Ινστιτούτο Σπάρτης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Χρηστέα Diesel Service
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα