Σε υψόμετρο 1.200 μ. του Ταϋγέτου η κοπή πίτας του ΕΟΣ Σπάρτης!

Την Κυριακή 12/1

Τετάρτη, 08 Ιανουάριος 2020 13:41 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σε υψόμετρο 1.200 μ. του Ταϋγέτου η κοπή πίτας του ΕΟΣ Σπάρτης!

Την πρώτη ορειβατική εξόρμηση της νέας χρονιάς στον Ταΰγετο για την κοπή της ορειβατικής πίτας του 2020 πραγματοποιεί ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (ΕΟΣ), την Κυριακή 12 Ιανουαρίου,

Η ομάδα θα κινηθεί στη διαδρομή Μυστράς – Ταϋγέτη– Σέλα – κορυφή Ξεροβούνας (Προφήτης Ηλίας, υψομ. περίπου 1.226 μ.), όπου και θα γίνει η κοπή της ορειβατικής πίτας στο βουνό, με επιστροφή από τα ίδια. Μετά την κάθοδο θα ακολουθήσει εορταστικό γεύμα σε κοντινή ταβέρνα.

Ο βαθμός δυσκολίας της διαδρομής χαρακτηρίζεται A-Β (εύκολη-μέτρια), ενώ η διάρκεια της πορείας ανέρχεται σε περίπου 5 ώρες.

Απαραίτητος είναι ο στοιχειώδης εξοπλισμός χειμερινού βουνού (κατάλληλα άρβυλα, γκέτες, μπουφάν, γάντια, σκούφος κλπ)

Η αναχώρηση θα γίνει στις 8:00 το πρωί της Κυριακής με ΙΧ από το κλειστό γυμναστήριο για Μυστρά, απ’ όπου και η έναρξη της πορείας.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επικοινωνούν με τον κ. Κώστα Λαγανά (τηλ. 6974 098419, το αργότερο μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 10/1.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών