«Διάλογοι για την Οικογένεια και το Σχολείο» από τον «Δίαυλο»

Δράσεις για την εξάρτηση-προαγωγή ψυχικής υγείας στη Σπάρτη

Τετάρτη, 08 Ιανουάριος 2020 14:45 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Διάλογοι για την Οικογένεια και το Σχολείο» από τον «Δίαυλο»

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών του δράσεων, το Κέντρο Πρόληψης «Δίαυλος»  διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Διάλογοι για την Οικογένεια και το Σχολείο». Τα θέματα τα οποία θα διαπραγματευτεί η ημερίδα αφορούν την πρόληψη της εξάρτησης και την προαγωγή της ψυχικής υγείας εν γένει.

Πιο αναλυτικά έχουν σχεδιαστεί να υλοποιηθούν τρία βιωματικά  εργαστήρια:
α) Εργαστήριο για γονείς με θέμα «Η σημασία των δεσμών ασφάλειας  στην οικογενειακή ζωή». Το εργαστήριο θα υλοποιήσει ο κ. Δημήτρης Πετριλής, κλινικός ψυχολόγος, επιστημονικά υπεύθυνος της Μονάδας Εφήβων/Νέων του ΟΚΑΝΑ, «Ατραπός»
β) Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς με θέμα «Συνομιλίες για το σχολείο ως χώρο ασφάλειας και συμπερίληψης». Το εργαστήριο θα υλοποιήσει ο κ. Ηλίας Γκότσης, συγγραφέας, κοινωνιολόγος και ψυχοθεραπευτής, προϊστάμενος Τμήματος Εκπαίδευσης ΟΚΑΝΑ
γ) Εργαστήριο για επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας με θέμα «Σύνδεση με αποθέματα και αξιοποίησή τους στον επαγγελματικό ρόλο». Το εργαστήριο θα υλοποιήσουν η κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, ψυχολόγος MSc, επιστημονικό στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης και η κ. Ασπασία Γκουντούνα, κοινωνική λειτουργός, Επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης «ΔΙΑΥΛΟΣ».

Τα τρία εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν, παράλληλα, την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου και ώρες 16:00 – 18:00.  Το πρώτο εργαστήριο που αφορά στους γονείς θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Κέντρου Πρόληψης «ΔΙΑΥΛΟΣ» (Αρχιδάμου 151), ενώ τα δύο επόμενα εργαστήρια που αφορούν σε εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες ψυχικής υγείας θα πραγματοποιηθούν στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης και συγκεκριμένα στο αναγνωστήριο του 2ου ορόφου και στο αναγνωστήριο του Παιδικού Τμήματος στον 1ο όροφο. Σε κάθε εργαστήριο θα μπορούν να συμμετάσχουν μέχρι 20 άτομα.

Μετά την ολοκλήρωση των εργαστηρίων, προγραμματίζεται μία εκδήλωση -ανοιχτή στο κοινό- με τρεις ομιλίες στο Πνευματικό Κέντρο Δ. Σπάρτης (ισόγειο Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης) και  ώρες 19:00 – 21:00. Οι ομιλίες θα  έχουν επίσης σχέση με την πρόληψη της εξάρτησης και την προαγωγή της ψυχικής υγείας.
Συγκεκριμένα έχουν προγραμματιστεί:
α) Ομιλία με θέμα «Εφηβεία και χρήση ουσιών. Η οικογένεια ως πλαίσιο προστασίας» με ομιλητή τον κ. Δημήτρη Πετριλή, κλινικό ψυχολόγο, επιστημονικά υπεύθυνο της Μονάδας Εφήβων/Νέων του ΟΚΑΝΑ, «Ατραπός»
β) Ομιλία με θέμα «Το σχολείο και το νόημα της παιδαγωγικής πράξης στο σύγχρονο κόσμο» με ομιλητή τον κ. Ηλία Γκότση, συγγραφέα, κοινωνιολόγο και ψυχοθεραπευτή, προϊστάμενο Τμήματος Εκπαίδευσης ΟΚΑΝΑ
γ) Ομιλία με θέμα «Ρωγμές και Δεσμοί: από τη ματαίωση στη μεταμόρφωση» με ομιλήτρια την  κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, ψυχολόγο MSc, επιστημονικό στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης «Δίαυλος».  

Επίσης, στην είσοδο θα διατίθεται προς πώληση στους παρευρισκόμενους το βιβλίο του κ. Ηλία Γκότση με τίτλο «Η Γραμματική των Αποθεμάτων» από τις εκδόσεις «Αρμός», το οποίο αφορά στην αξιοποίηση της καταξιωτικής συστημικής διερεύνησης στη θεραπεία, την πρόληψη και την εκπαίδευση στον τομέα της ψυχοκοινωνικής υγείας.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα