Κέντρο Ακτινοθεραπείας στην Τρίπολη με την υπογραφή του ΙΣΝ

Δευτέρα, 13 Ιανουάριος 2020 15:35 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κέντρο Ακτινοθεραπείας στην Τρίπολη με την υπογραφή του ΙΣΝ

Τη δημιουργία κέντρου ακτινοθεραπείας στην Τρίπολη, μέσω δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ανακοίνωσε την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, μετά από συνάντηση με τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) κ. Γιάννη Καρβέλη και τον διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης κ. Αναστάσιο Τζανή, καθώς και με τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κώστα Βλάση.

Σημειώνεται ότι η διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, από τον Φεβρουάριο του 2018, είχε προβάλλει  την αναγκαιότητα της δημιουργίας ενός τέτοιου κέντρου που θα κάλυπτε τις ανάγκες των καρκινοπαθών στην περιφέρεια, οι οποίοι μέχρι σήμερα αναγκάζονται να μεταβαίνουν σε νοσοκομεία της Αθήνας ή της Πάτρας, ώστε να λάβουν τις θεραπείες που χρειάζονται.

Στη συνάντηση, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν τα προβλήματα του τομέα υγείας της Περιφέρειας όπου τονίστηκαν οι ελλείψεις, τόσο σε μέσα, όσο και σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ επαναβεβαιώθηκε η ανάγκη κοινής προσπάθειας για τη βελτίωση της εικόνας των νοσοκομείων.

Κλείνοντας ο κ. Νίκας, δήλωσε πως «η Περιφέρεια, ήδη μέσω του ΠΕΠ Πελοποννήσου, διαθέτει εκατομμύρια ευρώ για την ανασυγκρότηση των Κέντρων Υγείας άλλα και την αγορά 20 ασθενοφόρων, ενώ μέσω ΕΣΠΑ με δαπάνη 9 εκατομμυρίων, προβλέπεται η ένταξη έργων που αφορούν νέες πτέρυγες σε νοσοκομεία της Περιφέρειας καθώς επίσης και η αγορά ιατρικού εξοπλισμού και μηχανημάτων».

Παράλληλα, ο κ. Νίκας ζήτησε από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ να τον ενημερώσει και εγγράφως σχετικά με τις ανάγκες που υπάρχουν, προκειμένου η Περιφέρεια να μπορέσει να συνδράμει σύμφωνα με τις δυνατότητές της.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετώ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος