Πεζοπόρησε στον Πάρνωνα κι έκοψε την πίτα του ο ΕΟΣ Μολάων (ΦΩΤΟ)

Η πορεία σε Ζούπαινα και Ζαραφώνα

Τρίτη, 21 Ιανουάριος 2020 14:37 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πεζοπόρησε στον Πάρνωνα κι έκοψε την πίτα του ο ΕΟΣ Μολάων (ΦΩΤΟ)

Στους πρόποδες του Πάρνωνα πραγματοποίησε την πρώτη του πεζοπορική εξόρμηση για το 2020 ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ), την περασμένη Κυριακή 19/1.

Οι συμμετέχοντες περιηγήθηκαν στα ιστορικά χωριά των Αγίων Ανάργυρων (Ζούπαινα) και Καλλιθέας (Ζαραφώνα), ακολουθώντας τη διαδρομή Ζούπαινα-Κάστρο Ζαραφώνας-Ζαραφώνα, που αποτελεί τμήμα του δικτύου μονοπατιών του «SPARTA TRAIL». Μάλιστα, στο βυζαντινό κάστρο με τις φράγκικες επιρροές, που θεωρείται δείγμα μεσαιωνικής οχυρωματικής αρχιτεκτονικής, οι συμμετέχοντες πεζοπόροι έκοψαν και τη βασιλόπιτα του συλλόγου.

Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος αναφέρει τα εξής: «Ευχαριστούμε την Ντίνα Κατσώρη και τον Γιάννη Χαλούλη που μας συνόδευσαν, αλλά και που έφεραν στην επιφάνεια ξεχασμένα μονοπάτια του Πάρνωνα. Ευχαριστούμε τον Εκπολιτιστικό-Εξωραϊστικό Σύλλογο Ζαραφώνας για την ζεστή φιλοξενία και την υποδοχή που επιφύλαξαν προς τον σύλλογό μας».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών